Fotbal international Rebecca Welch, prima femeie care a arbitrat un meci în Premier League

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

S-a înregistrat o premieră în Premier League. Rebecca Welch a devenit sâmbătă prima femeie care a arbitrat un meci din Premier League, ea conducând partida Fulham - Burnley, disputată la Londra în etapa a 18-a.

Rebecca Welch, în vârstă de 40 de ani, a oficiat partida de pe Craven Cottage, un stadion unde a fost arbitru de rezervă la întâlnirea din luna noiembrie dintre Fulham şi Manchester United (0-1), ceea ce a însemnat de asemenea o premieră.

Welch, care arbitrează din 2010, calcă pe urmele franţuzoaicei Stephanie Frappart, acum arbitru în Ligue 1 după ce a trecut mai multe bariere, mai ales la nivel internaţional, în mediul fotbalului masculin.

În 2021, englezoaica a scris deja istorie, fiind prima femeie care a arbitrat un meci din fotbalistul profesionist în Marea Britanie, în League Two (divizia a patra din Anglia), între Port Vale şi Harrogate.

De atunci, ea a arbitrat meciuri din Championship (divizia a doua) şi Cupa Angliei, mai exact un meci din turul trei în ianuarie 2022 între Birmingham City şi Plymouth Argyle.

Ea a continuat să lucreze până în 2019 pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), înainte de a se concentra pe cariera ei de arbitru.

O figură cunoscută în Women's Super League, campionatul feminin englez, Welch a oficiat şi la Cupa Mondială feminină din 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Meciul Fulham - Burnley a fost câştigat de oaspeţi cu scorul de 2-0, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel