Rugby Record mondial la Cupa Mondială de Rugby din 2023, la care a participat şi România

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

La CM Rugby 2023 s-a înregistrat un nou record mondial. 



Cupa Mondială de rugby 2023 din Franţa, urmărită de 1,33 miliarde de telespectatori, a devenit cel mai urmărit eveniment de rugby din istorie, a anunţat marţi Federaţia internaţională a sportului cu balonul oval, World Rugby, conform Reuters.

CM 2023, desfăşurată între septembrie şi octombrie, a avut o audienţă cu 19% mai mare decât ediţia din 2019, respectiv cu 30% mai mare decât ediţia din 2015.

Din totalul telespectatorilor, 85% au văzut meciurile Cupei Mondiale gratuit prin intermediul difuzorilor, în timp ce platformele de streaming au strâns 5%.

World Rugby a făcut echipă cu parteneri de difuzare gratuită în majoritatea pieţelor pentru a prezenta cel mai bun rugby cât mai multor fani posibil, a spus WR într-un comunicat. Opt dintre cele 11 pieţe chestionate au înregistrat o creştere puternică a audienţei din 2015, în ciuda unui declin general al televiziunii liniare la nivel global, mai precizează federaţia internaţională.

Italia a avut o creştere de 70% a audienţei comparativ cu ediţia din 2015, în timp ce numărul telespectatorilor din SUA s-a dublat.

Japonia a fost ţara cu a treia cea mare audienţă din lume, în pofida faptului că multe meciuri începeau noaptea târziu, dar cifrele au arătat o descreştere faţă de ediţia găzduită în 2019.

Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri de difuzare pentru a îmbunătăţi experienţa de vizionare, în special pentru noile audienţe, a spus directorul executiv al World Rugby, Alan Gilpin.

Africa de Sud a cucerit al doilea titlu mondial consecutiv şi al patrulea din palmares la CM 2023, după ce a învins în finală Noua Zeelandă cu 12-11, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Rugby




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel