Turnee ATP Reeditarea finalei de la Monte Carlo, la Barcelona. Ruud încearcă să își ia revanșa în fața lui Tsitsipas

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ocupanții locurilor 6, respectiv 7 în clasamentul mondial al tenisului masculin se reîntâlnesc într-un ultim act, cel de pe zgura spaniolă. Norvegianul speră să își ia revanșa în fața grecului, care l-a învins în finala de la Monte Carlo, în urmă cu o săptămână.



Stefanos Tsitsipas a petrecut mai multe ore pe teren

Casper Ruud (6 ATP) și Stefanos Tsitsipas se reîntâlnesc într-o finală ATP, cea din competiția de categorie 500 de la Barcelona, turneu dotat cu premii totale de 2.782.960 de euro. Ultimul act va putea fi vizionat începând cu ora 17:00.

În semifinalele competiției, Tsitsipas a trecut de sârbul Dusan Lajovic (59 ATP) în trei seturi, scor 5-7 6-4 6-2. Grecul a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a-și învinge adversarul, după ce a avut de muncă și în sferturile de finală, în fața argentinianului Facundo Diaz Acosta (53 ATP). El a trebuit să salveze mingi de meci în ultimul set al partidei, înainte de a se impune cu scorul 4-6 6-3 7-6(8) (2h 35min.)

Ruud, fără set pierdut la Barcelona

Casper Ruud a avut nevoie de doar două seturi pentru a-l învinge pe argentinianul Tomas Etcheverry (30 ATP), scor 7-6(6) 6-4, în aproape două ore de joc.

Norvegianul nu a pierdut niciun set în meciurile de la Barcelona, timpul petrecut pe teren ajungând la șase ore și cinci minute, pe când adversarul său din finală, Tsitsipas, a stat nu mai puțin de opt ore și 17 minute.

Tsitsipas și Ruud s-au mai întâlnit în circuit de șase ori, grecul conducând cu 4-2 în întâlnirile directe. Cei doi s-au confruntat ultima oară în urmă cu o săptămână, în finala turneului ATP Masters de la Monte Carlo, unde grecul a câștigat în două seturi clare, scor 6-1 6-4.

Finala de la Munchen implică un german... dar nu pe favoritul nr.1, Sascha Zverev

Ultimul act din turneul ATP 250 de la Munchen, dotat cu premii totale de 579.320 de euro, îi va pune în scenă pe Taylor Fritz (15 ATP) și Jan-Lennard Struff (28 ATP). Duelul de sâmbătă după-amiază, de la ora 14:30, va reprezenta a treia confruntare directă dintre cei doi tenismeni, fiind egalitate la 1.

Fritz a trecut, în semifinalele turneului, de chilianul Cristian Garin (106 ATP), jucător care l-a învins pe favoritul competiției, Alexander Zverev (5 ATP). Americanul s-a impus în două seturi, scor 6-3 6-4, în doar o oră și 21 de minute.

Pe de altă parte, Struff a oferit un meci spectaculos fanilor „de acasă”, impunându-se în fața numărului 12 mondial, Holger Rune, în doar 44 de minute. Germanul i-a oferit nordicului chiar și un „bagel”, de vreme ce turneul se desfășoară în Germania, scor 6-2 6-0:

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel