Stiri Regretele lui Doroftei cu privire la copiii săi: „Am greșit ca părinte la capitolul ăsta!”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul pugilist român a vorbit despre modul în care s-a raportat la dorințele copiiilor săi.



Fostul pugilist Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la categoria semi-ușoară (61,9 kg), a dezvăluit care sunt regretele sale cu privire la continuarea boxului în familie. Chiar dacă fiii săi au practicat sportul care i-a adus totul pugilistului român, pasiunea pentru acest domeniu nu a fost la fel de mare ca cea cunoscută de Doroftei în copilărie. Astfel, niciunul dintre copiii săi nu a continuat o carieră în sport, dar au reușit să fie împliniți din punct de vedere financiar.

Leonard începea să practice boxul la vârsta de 14 ani, la clubul Prahova Ploiești și, în perioada 1986 - 1988, a câștigat titlul național de juniori în fiecare an. De-a lungul carierei sale de amator, a obținut cinci titluri naționale la seniori și a avut un palmares impresionant de 239 de victorii și 15 înfrângeri.

Leonard Doroftei: „Am crezut că sunt un părinte modern, că i-am lăsat să aleagă”

„I-am dus la box, i-am dus la diferite sporturi. Totul a fost frumos cât i-am dus. Când nu i-am mai dus, n-au simțit nevoia să se ducă singuri. Am crezut că sunt un părinte modern, că i-am lăsat să aleagă.

Dar nu e OK. Trebuie să îi împingi. Copilul trebuie împins, trebuie ajutat. Am greșit. Am greșit ca părinte la capitolul ăsta! Am luat pumni! Dar gândiți-vă că mai bine am luat pumni decât să fiu un bețiv la periferia orașului Ploiești, care nu face nimic”, a declarat fostul campion mondial, Leonard Doroftei.

El a obținut medalii de bronz la Jocurile Olimpice din 1992 de la Barcelona și din 1996 de la Atlanta, iar în cariera sa internațională a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.

Performanțele impresionante ale lui Doroftei au continuat și în carierele de profesionist, iar succesul său în ring a fost simbolizat de câștigarea titlului mondial WBA, devenind un simbol al boxului românesc.

El a mărturisit că sportul a reprezentat elementul esențial care l-a ajutat să evolueze: „Singura mea șansă în copilărie era să mă ia fratele meu la fotbal, unde juca el la o echipă de aia de uzină, să mă angajeze la turnătorie. Am văzut ce înseamnă turnătoria și am zis, vă mulțumesc. Sportul pe mine m-a salvat!”, a mai spus Doroftei, la gsp.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri





pixel