Fotbal international Regula henţului, considerată o farsă de antrenorul lui Everton, după înfrângerea cu Manchester City

Data publicării:
Facebook Everton Football Club
Facebook Everton Football Club

Everton a fost învinsă, scor 3-1, de Manchester City, în Premier League. Antrenorul echipei engleze de fotbal Everton, Sean Dyche, consideră o farsă regula henţului, după ce formaţia din Liverpool a fost sancţionată cu un penalty crucial în meciul pierdut, miercuri, contra lui Manchester City (1-3) în Premier League, transmite Reuters.

La scorul de 1-1, City a primit un penalty în minutul 64 după intervenţia fundaşului Amadou Onana, care a încercat să blocheze în careu un şut al lui Nathan Ake, dar mingea l-a lovit sub braţ. Arbitrul John Brooks a indicat penalty după o discuţie cu arbitrul asistent.

VAR nu a intervenit şi Julian Alvarez a marcat al doilea gol al lui City, înainte ca Bernardo Silva să stabilească rezultatul final în minutul 86.

Deciziile de henţ au devenit controversate de la introducerea VAR şi interpretarea poziţiei naturale sau nu a braţului a devenit adesea foarte subiectivă.

"Putem dezbate penalty-ul toată ziua. Ar trebui consultaţi antrenorii prin Zoom să spună dacă este o farsă, dar aşa merg lucrurile. Are o poziţie complet naturală. Nu încearcă să oprească mingea cu braţul, el pur şi simplu se aruncă să blocheze mingea. Cum se acordă pentru asta un penalty este ciudat în lumea mea, dar trebuie să fiu de pe o altă planetă. Arbitrul asistent a dat decizia şi era la mai mare distanţă decât arbitrul de centru, aşa că nu mai ştiu cine mai dă ce. Toţi antrenorii dezbat asta. Cineva trebuie să ia poziţie la un moment dat şi să realizăm că nu poate fi penalty pentru că s-a aruncat în faţa şutului şi a încercat să blocheze balonul", a spus Dyche pentru Amazon Prime.

Un fost arbitru, Mark Clattenburg, susţine însă că John Brooks a luat decizia corectă conform regulilor actuale: "Nimeni nu spune că decizia este greşită, dar noi spunem că, după cum este scrisă legea, este greşită şi, prin urmare, este ceva ce trebuie schimbat. Vedem anumite (penalty-uri) date, iar altele nu sunt date în fiecare săptămână", scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel