Superliga Romaniei Regula U21, dezavantaj pentru tinerii fotbalişti

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Foto: Pixabay

Regula U21, avantaj sau dezavantaj pentru jucători? Giovanni Costantino, fost antrenor al celor de la FC U Craiova, a vorbit despre acest subiect şi a spus ce trebuie să se schimbe."Cred că schimbarea trebuie să se oficializeze cât mai curând, pentru ca toate echipele să îşi pregătească strategia de transferuri. În unele campionate, e ok regula asta. Dar trebuie să joci mereu cu cei mai buni jucători. Şi poate din acest punct de vedere, cei eligibili pentru regula asta au în minte faptul că e suficient să aibă vârsta. Şi apoi, când ies de sub spectrul regulii, nu mai joacă. Dacă e folosită bine, poate fi un avantaj. 

Dar cred că e nevoie de o schimbare de mentalitate. În România, ca şi în Italia, avem problema asta. Nu credem în tineri. Şi trebuie să schimbăm asta. Cred că România are nevoie să aibă tineri fotbalişti care să joace. Nu să îi schimbe după o greşeală. Au nevoie de timp, au nevoie să facă greşeli. Alexandru Blidar nu mai jucase niciodată la FC U înainte să vin eu. L-am băgat, a dat gol cu Rapid, apoi a dispărut. Dar nu poţi judeca un fotbalist tânăr după un meci. Tinerii trebuie să aibă timp, ca să crească. 

În România sunt străini buni, şi e ok să fie, pentru că ei intră în competiţie cu jucătorii români. Dar la străini, ai nevoie de un departament bun de scouting. Gheorghe Hagi, spre exemplu, este un antrenor modern, lucrează bine cu tinerii fotbalişti. Îl apreciez, îmi place foarte mult Farul, cred că e unul dintre cele mai moderne cluburi din România. Şi cred că asta e soluţia. Să iei jucători de mici, îi formezi la academie, şi apoi îi vinzi. Cred că sunt mulţi străini în România, dar uneori e bine să ai un mix", a declarat Giovanni Costantino la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel