Fotbal international Richarlison: Terapia mi-a "salvat viața" - Un apel pentru cei care se luptă cu sănătatea mintală

Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Atacantul lui Tottenham Hotspur, Richarlison, deschide un dialog important despre sănătatea mintală în sportul de elită, declarând că terapia l-a ajutat să întoarcă foaia într-o perioadă dificilă a carierei sale.



Jucătorul brazilian de 26 de ani a dezvăluit că a atins "un nivel critic", atât pe plan profesional, cât și personal. Dar ajutorul psihologic l-a ajutat să depășească această perioadă dificilă, relatează BBC Sport.

Un semnal pentru a căuta ajutor când este nevoie

Richarlison, care a marcat nouă goluri în ultimele sale 13 meciuri pentru Spurs, are acum șansa de a atinge 50 de selecții pentru Brazilia în meciurile amicale cu Anglia și Spania. El folosește platforma sa pentru a-i încuraja pe alții să caute ajutor specializat atunci când se confruntă cu provocări de sănătate mintală.

"Ca jucător cu o voce activă, le spun oamenilor să caute ajutor," a spus el. "Știm cât de plini de prejudecăți sunt oamenii când spun că sunt în căutare de ajutor [psihologic]. Slavă Domnului că nu mai am prejudecăți. Vorbesc despre asta pentru că mi-a salvat viața.", a declarat fotbalistul.

Presiunile din lumea fotbalului

Richarlison a recunoscut presiunile enorme cu care se confruntă fotbaliștii, atât pe teren, cât și în afara lui. El a subliniat că problemele personale pot avea un impact profund asupra performanțelor sportive, un aspect adesea neglijat de publicul larg.

Lacrimi și regăsire

În septembrie anul trecut, Richarlison a avut o reacție emoțională în timpul unui meci, fiind înlocuit în victoria Braziliei cu Bolivia. El a explicat că lacrimile sale au reprezentat o descărcare a tensiunilor acumulate.

Fostul jucător de la Watford a vorbit și despre impactul pe care l-a avut o accidentare suferită în noiembrie, care l-a ținut în afara terenului timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, după revenire, Richarlison a redescoperit forma de golgheter și a reușit o revenire spectaculoasă în echipa națională.

"Sunt fericit și am reușit să schimb lucrurile" a declarat jucătorul, mulțumit de eforturile sale și subliniind importanța muncii și a perseverenței.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel