Fotbal Robert Niţă recunoaşte că a jucat într-un meci aranjat. "La Rapid nu. Dar am simţit într-un meci cu Gloria Bistriţa"

Data publicării:
sursa: Pexels via Pixabay
sursa: Pexels via Pixabay

Robert Niţă, fostul atacant al celor de la FC Rapid, recunoaşte că în cariera sa a jucat şi într-un meci aranjat. 



În direct la Fanatik, Robert Niţă recunoaşte că a luat parte la un meci aranjat, când a fost întrebat dacă a jucat în multe "blaturi". 

"Unul singur, din ce am ştiut. La Divizia B, eram pe la Corvinul. La Rapid nu, nu a venit nimeni să zică din astea. Au trecut ani şi ani. La Divizia B a fost un meci, când s-a adus şi bere în vestiar, la Corvinul Hunedoara, prin deplasare pe la Unirea Alba Iulia sau Unirea Dej. Eu jucam la Corvinul. Au venit ăia în vestiar, ne-au adus sandvişuri după meci, o ladă de bere. 

Am simţit la un meci, eram la Rapid, şi nu am zis asta niciodată. Era cu Gloria Bistriţa în Giuleşti. Cred că am bătut cu 2-0, parcă. Mi s-a părut că Vasile Popa cu portarul, cu Burebista, pasau prea mult între ei. Nu s-a luat niciun gol aşa, dar ăia au fost vizionari. Pasau între ei cum pasau ăştia de la Barcelona, de la Manchester City. Tiki taka. Alde Guardiola s-au inspirat de la ei. Nu s-a pierdut mingea acolo, nu a interceptat-o vreun coleg, să o bage în poartă, dar pasau... mai ales pe vremea aia, mie mi s-a părut aşa...", a declarat Robert Niţă la Fanatik. 

Adrian Porumboiu a spus că a fost căutat pentru blaturi când era arbitru 

"M-au căutat și de la Dinamo, și de la Steaua, am anunțat federația, le-am spus că m-au căutat și unii, și alții. Le-am zis și de ce.

Mi-au zis să vorbesc mai încet. Eu anunțam treaba asta și mi-am creat nu doar o aură, ci și o posibilitate să îmi văd de treabă”. Porumboiu a admis că, ulterior, ”când am intrat ca finanțator nu am fost la fel de intransigent și asta a fost o slăbiciune de a mea”, a declarat Adrian Porumboiu pentru GSP, despre cele 8 meciuri Dinamo - Steaua arbitrate în carieră.

"Cine putea să facă pe vremea lui Ceaușescu ce am făcut eu, la un meci jucat pe stadionul Oltul, la Slatina, între Scornicești și Corvinul?! După meci am mers la Scornicești, am servit rapid o gustare și când am plecat ne-au pus niște pachete într-o coală de hârtie.

Am crezut că ne-au pus niște pârjoale ceva, că era drumul lung. Aproape de Pitești când să desfac să mănânc, erau bancnote de 100 de lei, 4.000-5.000 în total. Nu știu exact că nu i-am numărat. Ne-am întors la Scornicești și le-am dat banii înapoi”, a dezvăluit fostul arbitru.

În plus, spune Porumboiu, s-a încercat cumpărarea lui şi la un meci dintre Craiova şi Steaua. 

"Au venit cei de la Craiova cu o sumă de bani după meci. Am zis 'Ce-i cu banii ăștia? Du-te mă de aici'. Am anunțat la Federație.

Imediat după Revoluție a fost. Unul de la Federație, mai simpatic așa, mi-a spus 'Dacă nu ai vrut să-i iei, de ce nu ne-ai adus nouă?'”, a completat Porumboiu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?