Fotbal international Roberto De Zerbi, favoritul lui Bayern Munchen pentru funcţia de antrenor, după ce Xabi Alonso a anunţat că mai stă un an la Leverkusen

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italianul Roberto de Zerbi, fost fotbalist la CFR Cluj, ar putea prinde mutarea carierei. Bayern Munchen îl vrea pentru a ocupa postul de antrenor din vară, când bavarezii se vor despărţi de Thomas Tuchel. Şefii lui Bayern s-au orientat spre tehnicianul lui Brighton după ce spaniolul Xabi Alonso a anunţat că mai stă un an la Bayer Leverkusen, echipă care nu a pierdut niciun meci în acest sezon. 



Xabi Alonso a fost considerat multă vreme înlocuitorul perfect pentru Thomas Tuchel la Bayern Munchen. Parcursul excelent al spaniolului pe banca celor de la Bayer Leverkusen, liderul la zi al Bundesligii şi echipă neînvinsă în acest sezon, a fost principalul atu în ochii bavarezilor. Doar că spaniolul a anunţat vineri, 29 martie, că va rămâne la Leverkusen pentru încă un sezon.

"Am vrut să profit de pauza internaţională pentru a mă gândi mai bine. Săptămâna trecută am avut o întâlnire bună cu Simon (Rolfes, directorul sportiv), Fernando (Carlo, preşedintele) şi le-am spus decizia mea de a fi în continuare antrenor la Bayer Leverkusen", a explicat tehnicianul spaniol, cu o zi înainte ca echipa lui să primească vizita lui Hoffenheim în cea de-a 27-a etapă a campionatului german.

Alonso este legat de liderul la zi din Bundesliga până în iunie 2026, dar era deja în vizorul unor cluburi ca Bayern Munchen, Liverpool şi Real Madrid, scrie Agerpres.

Astfel, bavarezii au fost nevoiţi să se reorienteze, iar principalul favorit pentru a prelua banca tehnică este acum italianul Roberto De Zerbi, care a impresionat în Premier League cu Brighton, echipă care l-a cumpărat pe Adrian Mazilu de la Farul Constanţa. 

Jurnalistul german Florian Plattenberg a scris pe pagina sa de X (fostă Twitter) că Bayern Munchen l-a pus în capul listei de posibili antrenori pe Roberto De Zerbi, urmat de Julian Nagelsmann, selecţionerul Germaniei, dar şi de Ralf Rangnick. Despre tehnicianul austriac, însă, Plattenberg spune că "a fost evaluat, este foarte apreciat, dar nu este o prioritate în acest moment". 

Despre De Zerbi s-a vorbit la un moment şi că ar fi în vizorul celor de la FC Barcelona, care vor rămâne fără Xavi la finalul sezonului. Italianul a spus atunci că se concentrează momentan pe ce are de făcut la Brighton. 

"În acest moment, mă gândesc doar la Brighton. Vreau să termin sezonul acesta în cel mai bun mod, cu tinerii noştri jucători. Sezonul viitor? E adevărat că am un contract aici, dar nu am decis nimic încă. Atenţia mea este 100% la Brighton acum", a declarat De Zerbi pentru BBC Sport. 

Brighton este pe locul 8 în Premier League, cu 42 de puncte. Elevii lui De Zerbi au marcat 50 de goluri în acest sezon şi au primit 44. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?