Superliga Romaniei Rodion Cămătaru, uimit de perseverența suporterilor „câinilor roșii”: „Multă lume este lângă Dinamo”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist al clubului Dinamo București crede că întreg campionatul SuperLigii va fi mai slab, în cazul în care formația „câinilor roșii” va retrograda în Liga secundă.



În vârstă de 65 de ani, Rodion Cămătaru a vorbit despre situația actuală în care se află clubul Dinamo București, considerând că întrecerea din SuperLigă ar avea de suferit, în condițiile în care formația alb-roșie ar retrograda.

Meciul dintre Dinamo București și UTA Arad are o importanță aparte, „câinii roșii” având încă o mică șansă de a se salva de la retrogradarea în Liga 2. Meciul de pe stadionul „Arcul de Triumf” se va desfășura concomitent cu alte patru meciuri, de la ora 21:30, respectiv Oțelul Galați - FC Botoșani, FC Voluntari - „U” Cluj, Poli Iași - Petrolul Ploiești și FC U Craiova - FC Hermannstadt.

Cămătaru, trist de situația „câinilor roșii”

Rodion Cămătaru știe care sunt principalele lipsuri ale formației dinamoviste din prezent, afirmând că deznodământul se prezenta altfel dacă fotbaliștii din „Ștefan cel Mare” nu pierdeau puncte importante la finalul partidelor:

„Într-adevăr, putem vorbi și de ghinionul care a existat la acest club. Îmi aduc aminte că cel puțin 4-5 puncte, dacă nu mai multe, au pierdut în prelungiri, iar punctele acelea erau suficiente pentru a salva fără baraj.

Dar acesta este fotbalul, îți oferă cele mai mari surprize, întotdeauna poate să îți ofere. Să sperăm că șansele acelea, oricât de mici ar fi, să îi ajute pe acest final de sezon”, a transmis fostul atacant român, pentru sportpesurse.

Speranțe ca Dinamo să nu retrogradeze

Fostul fotbalist al alb-roșilor consideră că întreaga competiție a SuperLigii ar avea de suferit, în cazul în care Dinamo ar părăsi primul eșalon.

„Din păcate, normal că foarte multă lume este tristă și va fi tristă dacă Dinamo va retrograda, pentru că fără Dinamo, campionatul va fi mult mai slab. Marea majoritate a echipelor ar regreta acest lucru. Un campionat fără o echipă cu așa istorie, și care a reprezentat fotbalul românesc pe plan internațional și s-a făcut cunoscută, nu va mai fi la fel de frumos.

În primul rând, aș vrea să aplaud faptul că multă lume este lângă Dinamo. Ajutorul acela din exterior al suporterilor a fost ceva fantastic.

În România, nu a fost niciodată așa ceva, să fie atâta lume lângă o echipă care trecea prin momente foarte grele din punct de vedere financiar. A fost incredibil că a reușit să strângă atâția suporteri”, a adăugat fostul jucător al „câinilor”.

Cămătaru nu dorește să se implice în clubul Dinamo

Fostul internațional a recunoscut că nu ar dori să se implice în vreun club de fotbal, Dinamo nefiind una dintre excepții.

„Au trecut prin momente grele de organizare, cei care au avut-o în mână și au lăsat-o. Au pierdut jucători și nu au avut suport financiar. Mi-e greu să mai accept un job la nivel intern la vreun club, sunt deja la o vârstă.

Mi-e greu să plec din Craiova și să mă mut la București, dar asta nu înseamnă că Dinamo nu reprezintă mult în viața mea. Sunt două echipe la care am jucat și la care țin mult”, a concluzionat Cămătaru.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?