Jocurile Olimpice ROlimpici - Andrea Miklos s-a calificat la a treia Olimpiadă, la doar 25 de ani

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



La doar 25 de ani, Andrea Miklos va alerga pentru România la a treia Olimpiadă, în proba de 400 m liber. Legitimată la CSS Viitorul şi CSM Cluj, Andrea Miklos este campioană europeană de juniori II la 400 metri. 

În 2016, la Campionatele Mondială în sală, rezervate seniorilor, Miklos a fost componenta echipei de ştafetă care a câştigat bronzul pentru România, alături de Adelina Pastor, Mirela Lavric şi Bianca Razor. 

A concurat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, în echipa de ştafetă 4x400 metri, şi trebuia să alerge pentru România şi la JO2020, de la Tokyo, reprogramate pentru 2021 din cauza pandemiei. Însă, pentru că a simţit dureri după primele antrenamente efectuate în cantonamentul dinaintea intrării în Satul Olimpic, medicul coordonator al echipei a recomandat un RMN, care a arătat leziuni la nivelul tendonului ahilean, cu risc de rupere. Astfel, Andrea Miklos a fost retrasă înaintea seriilor de la 400 metri. 

La Jocurile Europene de la Cracovia, din 2023, Andrea Miklos a obţinut locul 3 în proba de 400 metri liber, şi s-a clasat pe locul 11 în proba de ştafetă mixtă, 4x400m. 

Obiectivul la Paris, finala la 400 m. "De acolo, se poate întâmpla orice"

"Pentru mine, în general, Jocurile Olimpice înseamnă punctul culminant al oricărei competiţii. Este visul oricărui sportiv. Ediţia din 2024 înseamnă pentru mine o revenire pe marile scene ale atletismului pentru mine. În 2020 am fost acolo, dar nu am putut să iau parte la competiţie. Sunt încrezătoare, cred că şi vârsta mă ajută să fiu într-o postură mai bună şi să am o prestaţie mai bună la JO2024. Prima ediţie la care am luat parte a fost în Rio, în 2016. Atunci m-am calificat cu ştafeta de 4x400 m, eram destul de mică atunci. Eu aveam 17 ani, nu ştiam ce înseamnă un concurs de aşa anvergură. Acum deja consider că am ajuns la vârsta la care voi putea să dau ce e mai bun din mine. 

Obiectivul, bineînţeles, este să ajung sănătoasă şi să ajung în finală. Ar fi un lucru enorm. De acolo nu se ştie niciodată, orice e posibil. Voi concura doar la 400 metri", a declarat Andrea Miklos într-un podcast. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?