Jocurile Olimpice ROlimpici - Andreea Beatrice Ana vrea medalie la Paris pentru luptele româneşti, după trei titluri europene consecutive

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Andreea Beatrice Ana va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris la lupte libere, în categoria 53 kg. Născută în 2000 la Mangalia, Andreea este la a doua participare la Olimpiadă, după JO Tokyo, din 2021 (n.r. amânate cu un an din cauza pandemiei). Atunci, tot la lupte libere 53 kg, Andreea Beatrice Ana a obţinut locul 16. 

Însă acum sportiva pare mult mai pregătită din punct de vedere al performanţelor. La Campionatele Europene de la Zagreb din 2023, Andreea Beatrice Ana a obţinut locul 1 şi medalia de aur pentru România, după ce cu un an în urmă, la Europenele de la Budapesta, făcuse aceeaşi performanţă. Anterior acestor două competiţii, Andreea Beatrice Ana se clasase de două ori pe locul al treilea la Campionatele Europene de la Bucureşti, din 2019, şi la cele de la Varşovia, din 2021. 

În 2024, la Campionatele Europene de Lupte de la Bucureşti, din Sala Polivalentă, Andreea Beatrice Ana a reuşit din nou să cucerească medalia de aur pentru România. 

După ce a câştigat al treilea aur european consecutiv, Andreea Beatrice Ana a declarat că atenţia ei se îndreaptă spre calificarea la Jocurile Olimpice, unde vrea o medalie. 

"Acest European nu a fost obiectivul meu principal în acest an. Este doar o etapă de pregătire pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice.

Aşa că toată atenţia mea de acum se îndreaptă către turneele preolimpice. Îmi doresc foarte mult să mă calific pentru că obiectivul meu este o medalie la Paris", a explicat ea, potrivit Agerpres.

Şi iată că a venit calificarea, astfel că acum atenţia sportivei se îndreaptă spre medalia olimpică. 

Cum a pornit la drum în domeniul luptelor

"Nu am mai încercat să fac alt sport niciodată. Luptele au fost primul meu contact cu sportul. Am rămas fidelă acestui sport. Pasiunea asta nu am moştenit-o, nu m-a împins nimeni spre asta. Aveam 10 ani când am început, dar era o activitate pe care îmi plăcea să o practic, îmi aducea satisfacţie sufletească. Când am început să practic lupte, am prins o echipă destul de avansată, iar lucrul ăsta m-a ambiţionat, voiam să mă apropii de restul colegilor", a declarat Andreea Beatrice Ana la "Drumul spre Medalii". 

Există presiune legată de Jocurile Olimpice? 

"Îmi doresc foarte mult să câştig o medalie, dar totodată nu vreau să pun presiune. Pentru că ştiu că va fi dificil, dar nu imposibil. Ştiu ce adversare mă aşteaptă. Şi nu aş vrea să am aşteptări false şi să fiu dezamăgită. Mai bine să fiu surprinsă. 

Participarea la Tokyo m-a ajutat să prind experienţă, mi-a dat încredere în mine, atunci era ceva wow că m-am calificat, aveam 20 de ani. Totodată m-a motivat, pentru că evoluţia mea nu a fost prea bună. Mi-am promis că mă voi întoarce mai puternică. Îmi fac analiza de fiecare dată când pierd un meci. Am sesizat atunci că m-a făcut să pierd faptul că eram mai slabă fizic", a mai declarat sportiva. 

Răzvan Pîrcălabu, preşedintele FR Lupte, speră la o medalie 

"Cu o pregătire temeinică, cu o tragere la sorţi bună şi cu o formă bună în ziua concursului putem spera îndreptăţiţi la o medalie la Jocurile Olimpice. Eu am tot spus-o şi o repet, la lupte e mai uşor să iei o medalie la Jocurile Olimpice decât să te califici. Şi se poate verifica uşor câţi medaliaţi olimpici, mondiali şi europeni au rămas pe dinafară şi nu s-au calificat la Paris. De aceea spun că avem speranţe că la Paris luptele vor puncta şi vor aduce acel plus valoare delegaţiei olimpice a României", a explicat Pîrcălabu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?