Jocurile Olimpice ROlimpici - Annaliese Drăgan, născută în California, concurează pentru România la Paris

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Născută în Statele Unite ale Americii, în California, Annaliese Drăgan va reprezenta România la JO2024, la gimnastică ritmică. Ea a obţinut biletele pentru Paris după ce s-a clasat pe locul 17 la individual la Campionatele Mondiale de la Valencia, din 2023, şi a obţinut locul cotă pentru Team România. 

Annaliese a venit în România în urmă cu şase ani, hotărâtă să facă performanţă. În 2022, Annaliese Drăgan şi colega ei, Andreea Verdeş, au fost primele românce care au ajuns în finala Campionatelor Mondiale de gimnastică ritmică, după 26 de ani. 

Dragostea pentru sport și dorința de a ajunge a Jocurile Olimpice au făcut-o să renunțe la o posibilă carieră în modeling. Frumusețea ei a fost recunoscută și la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Baku unde a primit premiul pentru cea mai frumoasă sportivă a competiției.

Pregătită la lotul național de Maria Gârbă, Anneliese are dublă legitimare la Sportul Studenţesc Bucuresti, unde se antrenează împreună cu Alexandra Piscupescu și la clubul Nimble Rhythmic Gymnastics din SUA, transmite COSR.

Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, a lăudat performanţa sportivei. 

"A fost foarte greu, nu cred ca este un sportiv sau un antrenor care să spună ca i-a fost ușor sau că e floare la ureche...presiunea a fost foarte mare fiind vorba despre o calificare olimpică, o dată la patru ani... nu ai șansa să încerci peste un an sau doi. Noi nu am mai fost la JO de 8 ani, ne doream să obținem calificarea pentru România. Şi-a dorit foarte mult să ajungă, a muncit cinci ani pentru calificarea la JO, a avut o perioadă grea, a trebuit să se adapteze la viața din România, venind din SUA, a trecut prin mai multe mâini la nivel de antrenoare, vreo 3 ani i-a luat doar să se acomodeze cu stilul nostru de antrenorat”, a declarat Irina Deleanu, pentru Sportsnet. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?