Jocurile Olimpice ROlimpici - Bianca Ghelber, campioană şi vicecampioană europeană la aruncarea ciocanului, va reprezenta România la Paris

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Bianca Florentina Ghelber, fostă Perie, şi-a început cariera în acest sport încă de la vârsta de 10 ani. Între 2009 şi 2021, a fost neînvinsă în competiţiile naţionale, în timp ce la turneele internaţionale a fost mereu în top. 

Între 2005 şi 2008 a cucerit patru titluri mondiale la junioare, iar între 2007 şi 2011, atât la juniori cât şi la tineret, a urcat de cinci ori pe locul 1 la nivel european. 

În iulie 2021, Bianca Ghelber a reuşit o aruncare senzaţională, 73,52 m, care a reprezentat recordul său personal până la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, competiţie la care a participat şi s-a clasat pe locul 6. 

Ultimii ani au fost plini de realizări pentru sportivă. La Jocurile Europene de la Cracovia, din 2023, s-a clasat pe locul 2 la aruncarea ciocanului. Cu un an în urmă, la Campionatele Europene din Germania, Bianca Ghelber a fost numărul 1 şi a luat medalia de aur. 

Ghelber a îndeplinit baremul olimpic în cadrul unui concurs desfășurat în Kenya și și-a asigurat “biletele” pentru Paris.

“Concurența mă ajută tot timpul să fiu mai bună. Am fost 9 concurente din 9 țări diferite. A fost un concurs foarte frumos. A fost a 3-a oară când merg în Kenya. Africa îmi dă o stare foarte bună, pozitivă. Am prins o zi favorabilă și am putut să fac acest barem pe care mi l-am dorit din tot sufletul.

N-am avut emoții. Sincer, aceste concursuri, grand prix-uri cum le spunem noi, sunt mult mai relaxante. Noi ne cunoaștem între noi ca sportive, mai vorbim, mai râdem, e foarte relaxant și frumos. Și poate și lucrul ăsta mă ajută să fiu mai liniștită și să fac tehnica cât mai bine.

Întotdeauna, la fiecare aruncare, mă concentrez să fac tehnica. Trebuie să fie cât mai perfectă, ca aruncarea să fie cât mai bună. În acest moment, stau foarte bine. Pentru început de sezon, e excelent. Viitorul sună bine.”, a spus Bianca Ghelber, la SportTotal

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?