Jocurile Olimpice ROlimpici - Cătălina Axente, de la Galaţi la Paris. Va participa în premieră la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 89 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Gălățeanca Cătălina Axente și-a câștigat biletul pentru participarea în premieră la o ediție de Jocuri Olimpice. În semifinalele turneului mondial de calificare, de la Istanbul (categoria 76 kg), Cătălina a învins-o pe Anastassia Zimiankova (AIN), scor 6-3. Ea este al patrulea reprezentant al luptelor calificat la JO Paris 2024, după Andreea Ana, Alin Alexuc și Kriszta Incze.

Cătălina Axente are 29 de ani şi va reprezenta România la Paris. 

"După ce a fost extrem de aproape să obțină calificarea olimpică încă de la Campionatul Mondial de Seniori, iată că de data aceasta Cătălina a făcut un Turneu Preolimpic de excepție și va simți pentru prima oară în cariera sa spiritul Olimpic, la Paris!

Felicitări, Cătălina!

Felicitări antrenorilor Andriy Stadnik, Fanel Carp și Marin Filip, staff-ului tehnic, staff-ului medical, precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei!

Bravo, Cătălina! Ești parte din #TeamRomania!", au transmis cei de la Federaţia Română de Lupte. 

În 2020, la Campionatele Europene de Lupte Libere de la Roma, Cătălina Axente s-a clasat pe locul 3 la categoria 72 kg, după ce a învins-o în finala mică pe italianca Enrica Rinaldi. 

Îi ţinem pumnii Cătălinei Axente la Paris şi îi dorim să revină acasă cu o medalie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?