Jocurile Olimpice ROlimpici - Ebru Bolat reprezintă România la JO2024 la yachting, un sport cu doar 1000 de practicanţi în ţară

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Ebru Bolat
Facebook Ebru Bolat

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Ebru Bolat merge la JO2024, de la Paris, unde va reprezenta România la competiţia de yachting. Aceasta este a treia participare a României la această competiţiei în istoria Jocurilor Olimpice. În 1980, la Jocurile Olimpice de la Moscova, Mihai Butucaru a obţinut locul 15 la clasa Finn, Mircea Carp şi Adrian Arendt s-au clasat pe locul 13 la clasa Flying Dutchman, în timp ce Andrei Chiliman şi Cătălin Luchian au prins locul 11 la clasa Tornado. 

16 ani mai târziu, la Atlanta, Mihai Butucaru a concurat din nou la clasa Finn, unde a terminat pe locul 28, în timp ce Horia Ispaş a terminat competiţia pe locul 48 la clasa Laser. 

Ebru Bolat şi-a îndeplinit visul, va reprezenta România la Olimpiadă

Ebru Bolat are în palmares titluri europene, dar şi o clasare pe locul 2 la mondiale. De asemenea, este în top 50 mondial la yachting. 

"În trecut, am obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 m-a adus pe locul 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, am ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er.

În prezent, mă bucur de titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la fete senioare, o clasă olimpică, și mă aflu în top 50 mondial.

Yachtingul nu este încă foarte popular în România, dar îmi propun să schimb acest aspect. Îmi doresc să inspir cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească așa cum îl iubesc eu.

Lupta este strânsă, dar pasiunea și dedicarea mea pentru yachting sunt nesfârșite. Cu fiecare zi de antrenament și fiecare competiție, mă apropii mai mult de visul meu de a reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Voi continua să lupt și să muncesc din greu pentru a face acest vis realitate, și sunt hotărâtă să arăt lumii cât de talentați suntem în yachting, noi România, la următoarea ediție a JO Paris 2024", transmite Ebru Bolat pe site-ul princesswarrior.eu.

"Nu-mi vine să cred că am câștigat și am obținut biletul olimpic. A fost un mare roller coaster, dar acum sunt extrem de fericită cu ce am realizat”, a declarat Ebru Bolat imediat ce a obţinut biletele pentru Paris. 

1000 de sportivi la yachting, un singur reprezentant la JO2024

România are 1000 de sportivi care practică yachtingul, însă doar Ebru Bolat a reuşit să se califice la Olimpiadă. Ea a mai fost aproape de visul olimpic şi în 2020, dar a ratat calificarea la ultima etapă, când i s-a defectat cârma bărcii. La acel moment, Ebru Bolat nu avea la competiţie şi un tehnician pentru întreţinerea echipamentului, din lipsă de fonduri. 

"Nu pot da vina doar pe cârmă. Calificarea se câștigă în mai multe curse, dar atunci a fost o cursă pe care o dominam autoritar”, a declarat sportiva la acea vreme. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?