Jocurile Olimpice ROlimpici - Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs servesc pentru aur la tenis de masă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 89 de sportivi calificați la această ediție, iar DC Sport vi-i face cunoscuți pe toți. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franței.Cei doi jucători de tenis de masă s-au calificat la Jocurile Olimpice graţie locului ocupat în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă, după ce au ratat două şanse de calificare directă, la turneul preolimpic de la Havirov, Cehia. 

Bernadette Szocs ar fi mers oricum la Paris, cu echipa feminină de tenis de masă a României. 

Cuplul Ionescu/Szocs s-a născut... dintr-o nereuşită 

Cei doi sportivi au început să joace împreună după ce Bernadette Szocs a ajuns la concluzia că nu poate evolua în competiţiile internaţionale alături de fratele său, Hunor. 

"Cred că în 2010-2011 Bernie a încercat să joace cu fratele ei, dar cred că se certau mai mult decât savurau acest mixt, așa că am încercat noi doi să jucăm. Imediat au venit rezultatele și iată că după aproape 14 ani jucăm încă împreună și obținem rezultate din ce în ce mai bune”, dezvăluie Ovidiu Ionescu, component al lotului național de tenis de masă, calificat la JO, la dublu mixt.

Ovidiu Ionescu, încrezător că poate lua aurul olimpic cu Bernadette Szocs 

"Chiar cred că la proba de dublu mixt putem lua medalia, mai ales că în ultimul an am reușit să învingem numărul 2 și numărul 3 mondial. Am dovedit că jocul nostru e din ce în ce mai bun, creștem de la turneu la turneu. Putem cuceri această medalie pe care o visăm de foarte mult timp

Este o mare onoare să pot juca alături de ea și mă bucur foarte mult să joc alături de ea, pentru că până la urmă este visul oricărui sportiv să ajungă în Top 10 mondial, să obțină o medalie olimpică, să obțină o medalie mondială. Dar Top 10 mondial are tot respectul meu și sunt convins că nu se va opri pe această poziție", a mai declarat Ovidiu Ionescu, citat de Sport.ro.

"Doar la asta mă gândesc. Când sunt la o competiție internațională mă gândesc să fac rezultate, dar cel mai important pentru mine e să pun în aplicare tot ce antrenez acasă, să găsesc soluții pentru orice obstacol, pentru că cel mai important este la Jocurile Olimpice. Așa că acolo îmi doresc din toată inima să reușesc să cuceresc medalia olimpică”, punctează Bernadette Szocs. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel