Jocurile Olimpice ROlimpici - Polo, singurul sport unde România e reprezentată de echipa naţională la Paris

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Singura naţională a României calificată la Jocurile Olimpice de la Paris este cea de Polo pe apă. Calificarea a fost obţinută conjunctural, după ce Africa de Sud s-a retras, iar Federaţia Internaţională de Nataţie a decis ca România să îi ia locul. 

Cu toate astea, simpla participare la Olimpiadă nu este de ajuns pentru Alexandru Matei, preşedintele FR Polo, care a fost la Jocurile Olimpice şi ca jucător, în 2012, la Londra. 

"De fiecare dată când mă gândesc la Jocurile Olimpice și la faptul că am participat acolo, mi se face pielea de găină. Oricând, cu oricine vorbesc, și de 10 ori pe zi dacă o fac, de 10 ori mi se face pielea de găină!

Pentru că e inimaginabil... Gândește-te că poți să mergi în acel sat olimpic, unde te întâlnești cu toți sportivii participanți la Jocurile Olimpice, de la toate sporturile, poți să stai de vorbă cu Kobe Bryant, poți să stai de vorbă cu Novak Djokovic, poți să stai de vorbă cu Maria Sharapova. De exemplu, noi am stat de vorbă cu Maria Sharapova.

Poți să stai de vorbă cu cei mai mari sportivi din lume, pe care nu-i vezi decât la televizor. Iar asta e în afara bazinului, în afara competiției", spune Alexandru Matei. 

Obiectivul naţionalei de Polo la Jocurile Olimpice este clasarea pe locurile 5-8. 

Federaţia Română de Polo a transmis un mesaj plin de speranţă când a aflat de calificare 

”Visele devin realitate! Echipa Națională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

O muncă incredibilă,pasiune și dedicare au făcut acest vis posibil! Mulțumim tuturor celor care au susținut această minunată călătorie a băieților. Suntem recunoscători pentru această oportunitate!

Băieții promit să dea tot ce au mai bun la această ediție de Jocuri Olimpice! Paris, venim!", au scris cei de la FR Polo. 

”Tricolorii” şi-au aflat şi adversarele din turneul olimpic, urmând să evolueze în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel