Jocurile Olimpice ROlimpici - Vlad Stancu înoată pentru medalie la Paris. 2024, unul dintre cei mai grei ani pentru înotătorul român

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jocurile Olimpice 2024 de la Paris încep pe 26 iulie. România are 85 de sportivi calificaţi la această ediţie, iar DC Sport vi-i face cunoscuţi pe toţi. ROlimpici este o campanie prin care site-ul nostru vă va prezenta zilnic sportivii români care se vor lupta pentru medalii în capitala Franţei.



Înotătorul Vlad Stancu, născut în 2005, este deţinătorul recordului naţional la 800 metri şi 1500 metri liber în bazin lung, dar şi la 800 de metri liber în bazin scurt. La Europenele de Nataţie pentru Juniori din 2022, Vlad Stancu a câştigat medalia de aur la ştafeta de 1500 de metri liber, precum şi la 4x100 metri liber, dar şi medaliile de argint la 400 metri liber şi 800 de metri liber. 

În iulie 2023, Vlad Stancu a cucerit medalia de argint în proba de 1500 m liber, la Campionatele Europene de juniori de la Belgrad și s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Stancu, supranumit de prieteni ”Tancu”, a fost al doilea în finală, cu timpul 15:00.51 - NOU RECORD NAȚIONAL de seniori, sub baremul olimpic de calificare (15:00.99).

Vlad Stancu a fost învins pe această distanță doar de turcul Kuzey Tuncelli, care a încheiat cursa cu timpul 14:58.89 – NOU RECORD european de juniori, conform COSR.

Vlad Stancu vrea să ajungă în finală la JO2024

Visul lui Vlad Stancu este medalia olimpică, însă sportivul spune că nu aşa începe totul la Paris. Conform acestuia, important e să se califice în finală la probele la care concurează, şi apoi se va gândi şi la medalia olimpică. Însă acesta spune şi că 2024 este, pentru el, un an foarte dificil, pentru că are de susţinut şi examenul de bacalaureat, cu doar câteva săptămâni înainte de Jocurile Olimpice. 

"Visul meu începe, sincer, cu o finală olimpică, nu mă interesează la ce probă. Și după ce acest vis mi se va împlini, o să mă focusez la o medalie! Dar lucrurile vreau să meargă treptat bine, deoarece la aceste probe, spre deosebire de cele mai scurte, ai nevoie să ajungi la maturitate, undeva peste 22-23 de ani.

Am mai concurat cu seniori puternici și îmi place. Ei deocamdată sunt la un nivel superior față de mine în pregătire și e foarte greu ca un puști de 18 ani să se bată cu adversari de 22 de ani și mai mari. Dar orice cursă și luptă, ca să zic așa, este binevenită, pentru că ei mă pot împinge și pe mine să-mi ridic limitele în probă.

Eu am un an 2024 foarte dificil, cu antrenamentele, concursurile, dar și cu examenul de Bacalaureat. Eu încerc cât mai mult să nu pun presiune pe mine și să nu mă încarc negativ când ceva nu iese așa cum mi-am propus. Ca obiectiv la această ediție a Jocurilor Olimpice mi-am propus să-mi fac best time la probe. Acum rămâne de văzut cum se va arăta soarta!", a declarat Vlad Stancu, într-un interviu acordat în martie 2024, pentru Eurosport

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?