Competitii România a încheiat mondialele de polo de la Doha pe locul 10

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Doar locul 10 pentru naţionala româniei de polo pe apă, la Campionatul Mondial de la Doha. În ultimul meci, tricolorii au cedat în faţa SUA. Naţionala masculină a României s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha, după ce a fost învinsă de formaţia Statelor Unite cu scorul de 13-9 (5-2, 2-2, 3-4, 3-1), joi, într-un meci pentru poziţiile 9-10.

Tricolorii au deschis scorul, dar americanii au dominat jocul şi s-au desprins încă din primul sfert, la finalul căruia conduceau cu 5-2. România a reuşit să se apropie la un gol (4-5), dar în rest echipa SUA a păstrat un avantaj de minim două goluri pe tabelă, câştigând fără emoţii, cu 13-9.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (4 goluri), David Belenyesi (2), Andrei Ţepeluş (1), Andrei Prioteasa (1) şi Silvian Colodrovschi (1).

Golurile americanilor au fost înscrise de Max Irving (3), Alex Bowen (3), Alexander Obert (2), Johnny Hooper (1), Luca Cupido (1), Ben Hallock (1), Dylan Woodhead (1), Chase William Dodd (1).

Reprezentativa SUA a încheiat pe locul 7 la Mondialul din 2023, la JO de la Tokyo a fost a şasea, iar la Cupa Mondială de anul trecut de la Los Angeles a cucerit bronzul.

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975), dar precedenta sa participare datează din 2013 (locul 13).

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud erau deja calificate la JO 2024. Primele patru clasate la Mondial, care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, au obţinut biletele pentru Paris: Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel