Echipa nationala România, amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia. Mesajul lui Edi Iordănescu înainte de primele meciuri din 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România are două meciuri amicale în luna martie, cu Irlanda de Nord şi Columbia, iar selecţionerul Edi Iordănescu spune că acestea reprezintă penultimul filtru pentru lotul final de la EURO. 



România s-a calificat la EURO 2024 după ce a câştigat grupa de calificare din care au mai făcut parte Elveţia, Israel şi Kosovo, fără a pierde vreun meci. Acum, Edi Iordănescu foloseşte amicalele cu Irlanda de Nord şi Columbia pentru a trasa, în linii mari, lotul cu care naţionala va merge în Germania, la turneul final. 

"Din păcate, această acţiune este prima şi singura între calificare şi turneul final. Dar cu asta lucrăm, trebuie să găsim împreună soluţii. Pentru mine, această acţiune reprezintă un penultim filtru pentru deciziile finale pe care eu şi stafful meu trebuie să le luăm înainte de EURO. Vă asigur că vom trata aceste două jocuri ca unele de EURO, avem această obligaţie. Putem vedea băieţii la joc, să tragem concluzii, să intervenim unde e nevoie. 

Un ultim filtru va fi reprezentat, cu siguranţă, de perioada de la această acţiune şi până la EURO, cu toate evoluţiile băieţilor noştri la nivel de club. Vom fi foarte atenţi la nivel de monitorizare, sperăm să aibă evoluţii cât mai bune şi mai multe", a declarat Edi Iordănescu. 

Edi Iordănescu, nemulţumit că unii tricolori nu joacă la echipele de club 

Horaţiu Moldovan nu a apucat încă să debuteze la Atletico Madrid, unde titularul postului de portar este Jan Oblak. Ianis Hagi este mai mult rezervă la Deportivo Alaves, în timp ce Radu Drăguşin abia a jucat primul meci ca titular la Tottenham. Nici Andrei Raţiu nu a reuşit să se impună la Rayo Vallecano. 

"Sunt extrem de îngrijorat şi mărturisesc că aveam alte aşteptări. Totuşi, realismul nostru în autoevaluare, în pregătirea jocurilor şi în jocuri ne-a dus la EURO. Avem datoria să fim foarte obiectivi în analiză, şi conştienţi de locul şi momentul unde ne aflăm. Doar aşa ne putem asigura că ajungem acolo unde ne dorim. 

Dar nu a fost un vis fără acoperire această calificare. Am produs-o, cu multă unitate, muncă, spirit, dar suntem exigenţi în ceea ce priveşte analiza noastră", a mai spus antrenorul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel