Liga Campionilor România are o misiune dificilă la EURO 2024. A scăpat de Courtois, dar dă peste Lunin. Ucraineanul, eroul lui Real Madrid cu Manchester City

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România este în grupa E la EURO 2024 cu Belgia, Slovacia şi Ucraina. Deşi tricolorii s-au bucurat că au scăpat de portarul titular al lui Real Madrid, Thibault Courtois, accidentat încă de vara trecută, îl vor înfrunta pe... portarul titular al lui Real Madrid, Andriy Lunin. 



Ucraineanul din poarta "galacticilor" a fost eroul partidei de pe Ettihad Stadium contra celor de la Manchester City, în sferturile Ligii Campionilor, cu opt intervenţii salvatoare şi două lovituri de la 11 metri apărate. 

Real Madrid s-a calificat în semifinalele competiţiei, după ce a învins Manchester City, deţinătoarea trofeului, la loviturile de departajare. Scorul a fost deschis de brazilianul Rodrygo în prima repriză. "Cetăţenii" s-au aruncat în atac, însă golul egalizator a venit abia în minutul 76, de la Kevin de Bruyne. Deşi au presat constant, elevii lui Guardiola s-au lovit mereu de zidul apărării lui Real Madrid şi de portarul Andriy Lunin, care la începutul sezonului era considerat a treia opţiune pentru postul de portar. 

Meciul a intrat în prelungiri, unde nu s-a marcat, aşa că s-a ajuns la loviturile de pedeapsă. Luka Modric a fost primul care a ratat, însă Andriy Lunin a reuşit să repare greşeala colegului său croat şi să apere penalty-urile lui Bernardo Silva şi Mateo Kovacic. 

"Sunt cel mai fericit om din lume. Munca este răsplătită. Sunt fericit să pot ajuta Real Madrid şi vreau doar să mulţumesc acestui grup pentru sprijinul pe care mi-l acordă", a declarat Lunin la finalul meciului. 

Carlo Ancelotti a recunoscut superioritatea lui Manchester CIty 

Tehnicianul italian de pe banca lui Real Madrid a recunoscut că Manchester City a fost echipa care a dictat jocul, dar a spus şi că e mândru de jucătorii săi. 

"Sunt fericit. A fost un meci foarte greu. Știam că o să suferim și am suferit. A fost foarte greu, dar ca să câștigi aici, trebuie să te comporți cum am făcut-o noi. Am avut atitudine,

Ei au început mai bine și au controlat meciul. Noi am avut greutăți, a trebuit să rezistăm, să rămânem concentrați, mai ales în apărare.

Sunt foarte mândru, mai ales că nu suntem obișnuiți să se apărăm chiar așa. Fundașii și-au găsit bine pozițiile. Ar fi trebuit să controlăm jocul mai mult, dar nu s-a putut în fața unui astfel de adversar. Manchester City este campioana.

După ce am înscris, a trebuit să rămânem mai în spate, să ținem de rezultat. Golul a venit după o combinație frumoasă. Noi am avut nevoie să găsim soluții pe contaratac, când am avut spațiu.

Deocamdată suntem în semifinale. În ultimii trei ani am jucat cu Manchester City, poate cea mai bună echipă din Europa. Avem o bună ocazie să câștigăm Liga Campionilor", a declarat Ancelotti la final. 

Real Madrid va înfrunta Bayern Munchen în semifinalele competiţiei. Bavarezii au eliminat Arsenal, după ce au câştigat cu 1-0 pe Allianz Arena, prin golul lui Joshua Kimmich. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel