Competitii România are viitor la scrimă. Amalia Covaliu, medaliată cu bronz la Europenele de juniori

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Amalia Covaliu a câştigat medalia de bronz la proba individuală de sabie, în prima zi a campionatelor europene de scrimă de la Napoli, pentru juniori. Fiica lui Mihai Covaliu, preşedintele COSR, a pierdut în semifinale în faţa Emmei Neikova, din Bulgaria, cu 15-14

Amalia Stan a terminat competiţia pe locul 10, după ce a fost învinsă în faza optimilor de finală, de Zsanett Kovacs, cu 12 - 15, în timp ce Denisa Şerban a încheiat pe locul 32. O altă sportivă din România, Anastasia Fusea, a terminat concursul pe locul 65. 

În proba feminină de floretă, Andreea Dincă a ocupat locul 18, Maria Teodorescu s-a clasat pe locul 49, iar Paula Radu s-a situat pe 66.

Florin Mirică a terminat pe locul 71 la spadă masculin, Rareş Mărghescu a ocupat locul 80, Marton Mezinger a terminat pe 82, iar Cristian Corbu a fost al 86-lea.

În perioada 26-29 februarie, Napoli va găzdui Campionatele Europene de scrimă pentru juniori. La Europenele de juniori de anul trecut, de la Tallinn, România a obţinut trei medalii: echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie, iar Casian Cîdu a câştigat şi el medalia de bronz în proba individuală de sabie, scrie Agerpres.

La cadeţi, România nu a luat nicio medalie 

România nu a reuşit să câştige nicio medalie la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Napoli, încheiate duminică.

La Europenele de cadeţi din 2023 de la Tallinn, România a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz: echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, echipa masculină de sabie a obţinut argintul, Casian Cîdu a obţinut medalia de argint în proba de sabie, Amalia Covaliu a cucerit argintul la sabie, iar Anastasia Fusea a câştigat bronzul la sabie.

Duminică, în ultima zi de competiţie la Napoli, echipa feminină de spadă a României s-a clasat pe locul 9.

România, în componenţa Erica Badea, Alina Alexandrescu, Natalia Constantin, Johanna Kurtinecz, a pierdut în optimi în faţa Spaniei, cu 40-45. În turneul pentru locurile 9-16, tricolorele au învins pe rând Azerbaidjanul (45-27), Elveţia (43-42) şi Franţa (45-37).

Echipa masculină de sabie (Horia Niţu, Cristian Macovei, Cristian Gavrilă, Michael Ene) s-a clasat pe locul 13.

România a fost învinsă de Franţa cu 45-38, în optimile de finală. Tricolorii au debutat cu un eşec, 35-45 cu Israelul, în turneul pentru locurile 9-16. Apoi, pentru poziţiile 13-16, România a învins Georgia cu 45-30, iar apoi a trecut şi de Marea Britanie cu 45-27.

În proba masculină de floretă, România (Felix Dogariu, Victor Baciu, Rareş Berceanu, Luca Juravle) s-a clasat tot pe locul 13.

Tricolorii au fost învinşi în optimi de Marea Britanie cu 45-41, iar apoi au pierdut şi în turneul pentru poziţiile 9-16, în faţa Letoniei, cu 42-45. România a încheiat cu două victorii (locurile 13-16), 45-36 cu Belgia şi 45-43 cu Turcia.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel