Competitii România, argint mondial la Box şi Tenis de Masă, la juniori

Data publicării:
Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, Pexels
Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, Pexels

Amalia Ţugui a pierdut finala Campionatului Mondial de Box pentru juniori din Armenia, în timp ce Pugilista română Amalia Ţugui a obţinut medalia de argint la cat. 66 kg, duminică, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori de la Erevan (Armenia), după ce a fost învinsă în finală de kazaha Aisulu Muhit, la puncte, cu 3-2.

România a încheiat cu un bilanţ de trei medalii, celelalte două fiind de bronz, obţinute de Roccio Trigoş Bucur (cat. 54 kg) şi Eliza Denisa Şopterean (cat. 70 kg), învinse în semifinale. România a participat cu o delegaţie de 18 sportivi, nouă fete şi nouă băieţi, la Campionatelor Mondiale de box pentru juniori (15-16 ani), găzduite de Erevan (Armenia) între 24 noiembrie şi 4 decembrie.

Cele două loturi aveau acelaşi obiectiv, câte 1-2 medalii şi 1-2 locuri cinci, scrie Agerpres.

Sursa: Facebook Federaţia Română de Box

România a luat argintul mondial şi la tenis de masă

Elena Zaharia a obţinut medalia de argint în proba feminin de simplu, duminică, la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori (U19) de la Nova Gorica (Slovenia), după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Man Kuai, principala favorită, cu 4-0 (11-3, 13-11, 11-5, 11-5).

În semifinale, Zaharia trecuse de o altă chinezoaică, Yi Xu, cu 4-2 (11-9, 13-11, 10-12, 11-6, 8-11, 11-9).

Argintul câştigat de Elena Zaharia este cel mai bun rezultat înregistrat de România la Mondialele de juniori, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Sursa: Federaţia Română de Tenis de Masă - Facebook

La individual masculin, Eduard Ionescu a rămas cu medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de chinezul Ruibo Wen, cu 4-2 (5-11, 18-20, 11-9, 11-8, 11-9, 11-7), după ce a avut 2-0 la seturi.

România a cucerit patru medalii, una de argint (Elena Zaharia la simplu feminin) şi trei de bronz (Eduard Ionescu la individual masculin) şi în probele pe echipe, feminin U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea) şi masculin U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate şi Dragoş Bujor).

La ediţia din 2022, tricolorii au cucerit patru medalii de bronz: Darius Movileanu (U19 simplu masculin), echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Andrea Teglas), echipa feminină U15 (Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea, Andreea Jifcu, Cristina Sîngeorzan) şi Alesia Sferlea (U15 dublu feminin).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel