Stiri România, campioană mondială la minifotbal. Meci spectaculos în finală

Data publicării:
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal

România a jucat şi a câştigat finala Campionatului Mondial de Minifotbal. 



După o primă repriză echilibrată, Mircea Ungur a înscris în propria poartă, după ce tricolorii au fost prinşi pe un contraatac de kazahi. În partea secundă, România a presat şi a avut mai multe faze de poartă, fără să îl pună, însă, la treabă pe portarul Kazahstanului. Din nefericire, o eroare la jumătatea reprizei secunde l-a lăsat pe Tarzanov singur cu portarul României, iar acesta nu a ratat ţinta. 

Cu patru minute înainte de final, România a primit o lovitură de pedeapsă, cu ajutorul tehnologiei VAR. Marius Balogh, golgheterul echipei la turneul final, a înscris fără emoţii. Tot Marius Balogh a reuşit egalarea, cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului, şi a împins meciul în prelungiri.  

În cele două reprize care au urmat, de câte 5 minute fiecare, nu au fost evenimente importante, astfel că meciul a mers spre loviturile de departajare. Scorul final a fost 14 la 13 la penalty-uri pentru România. Bogdan Covaci a adus victoria tricolorilor

Pentru tricolori, a fost prima finală de Campionat Mondial din istorie. La nivel european, România este cea mai titrată naţională de minifotbal, cu şase titluri europene. 

În 2018, România a învins Kazahstanul cu 3-1 la loviturile de departajare în semifinalele EMF EURO. Tricolorii au învins Kazahstanul cu 3-2 şi în 2017, în faza grupelor Campionatului European. Deţinătoarea trofeului era Mexic, care a învins România în semifinale, după prelungiri, la precedenta ediţie, iar apoi, Brazilia, în finală.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel