Competitii România, două medalii de aur la Campionatul Mondial de Dans Sportiv. Performanţă istorică - video

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Dans Sportiv
Facebook Federaţia Română de Dans Sportiv

Federaţia Română de Dans Sportiv anunţă o performanţă istorică la Campionatul Mondial din China. 



"În acest weekend, pe 27 aprilie, s-a desfășurat la Wuhan in China, ediția 2024 a Campionatului Mondial de Dans Sportiv pentru secțiunea dansurilor Standard destinate categoriei de vârstă sub 21 de ani.

După ce cu doar o lună în urmă, în data de 30 martie 2024, la Cambrils - Spania perechile din România se încununează cu titlurile de campion si vicecampion european, a urmat această seară superbă în care perechile din România confirmă încă o dată forma sportivă excelentă cucerind aurul si argintul mondial.

Sportivii campioni mondiali sunt Butnaru Luca Teodor - Bidica Julia Denisa, legitimați la Clubul Sportiv Pas în Doi București, care sunt și deținători ai titlului de campioni europeni în 2024

Sportivii vicecampioni mondiali sunt Clit Șerban Constantin - Aurora Gioncada, legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București, care sunt și vicecampioni europeni în 2024.

Clasamentul în finala Campionatului Mondial U21 Standard a fost:

Butnaru Luca Teodor – Bidica Julia Denisa / ROU

Clit Serban Constantin – Aurora Gioncada / ROU

Madiyar Ismail – Zhanna Omaradil / Kazahstan

Marc Mateos – Julia Kruger / Spania

Vladimir Cebanu – Sofia Chiorescu / Moldova

Daniel Ficola - Tatiana Gonzalez Contreras / Spania", transmite Federaţia Română de Dans Sportiv. 

ANS a reacţionat rapid 

"România cucerește aurul și argintul mondial la dansurile standard categoria U21!

Perechea formată din sportivii Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa, legitimați la clubul Pas În Doi București au cucerit titlul de de campioni mondiali, în urma evoluțiilor de la ediția 2024 a Campionatului Mondial de Dans Sportiv Under 21, eveniment organizat sub egida W.D.S.F. (World Dance Sport Federation). Ei sunt și campioni europeni en titre.

Perechea formată din sportivii Clit Șerban Constantin și Aurora Gioncada, legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București, au obținut argintul mondial în cadrul aceleiași competiții, ei fiind și vicecampioni europeni în 2024.

Felicitări sportivilor pentru evoluție și performanțe! Felicitări antrenorilor și colectivelor tehnice, precum și Federației Române de Dans Sportiv!", a transmis Agenţia Naţională pentru Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel