Competitii România încheie cu o victorie Campionatul Mondial de Hochei: 4-2 împotriva Japoniei

Data publicării:
Fotografie de la Tima Miroshnichenko, Pexels
Fotografie de la Tima Miroshnichenko, Pexels

Selecționata României de hochei a obținut o victorie semnificativă în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia I, Grupa A, desfășurat la Bolzano (Italia), învingând echipa Japoniei cu scorul de 4-2.



Deși debutul tricolorilor în competiție a fost dificil, cu două înfrângeri clare, 1-6 împotriva Italiei și 1-6 împotriva Sloveniei, echipa a revenit în forță cu trei victorii consecutive. Meciul de sâmbătă împotriva Japoniei a adus României o nouă victorie meritată, consolidând poziția echipei în competiție.

Golurile pentru echipa României au fost marcate de Roberto Gliga (04:26), Evgheni Skacikov (18:35), Szilard Rokaly (34:15) și Matias Haaranen (59:03), contribuind decisiv la succesul echipei. Pe de altă parte, reprezentanții Japoniei au înscris prin Sota Isogai (18:17) și Yu Sato (56:21), încercând să revină în joc.

Antrenată de Dave McQueen, echipa României a reușit să își recupereze forma în a doua parte a turneului, impresionând cu determinarea și jocul de echipă.

În ultimele opt întâlniri directe, România a învins Japonia de doar două ori, făcând victoria de sâmbătă și mai valoroasă pentru echipa noastră.

Cu cele nouă puncte acumulate la Bolzano, România are șanse reale de a se clasa în primele trei locuri în grupă. Ultimele meciuri ale zilei de sâmbătă sunt Italia - Coreea de Sud (17:00) și Ungaria - Slovenia (20:30), care vor contura finalul grupelor și vor stabili echipele calificate în fazele superioare ale competiției.

dcsport Team | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?