Rugby România, înfrângeri pe linie la CM Rugby 2023. Alin Petrache, explicaţii. "O grupă a morţii. Distanţa dintre noi şi ei este cea vizibilă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Stejarii au pierdut toate cele patru meciuri din grupele Campionatului Mondial de Rugby 2023, disputat în Franţa. Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a explicat cum s-au văzut aceste înfrângeri de la vârful rugby-ului românesc. 



România a pierdut toate cele patru partide de la Campionatul Mondial de Rugby din Franţa, la scoruri greu de digerat. Scoţia a învins România cu 84 la 0, Africa de Sud a câştigat cu 76 la 0, Irlanda ne-a bătut cu 82 la 8, în timp ce Tonga a câştigat cu 45 la 24. Alin Petrache spune, însă, că grupa României a fost una a morţii, aşa că rezultatele sunt, într-un fel, justificabile. 

"Targetul nostru a fost să ne calificăm la Campionatul Mondial. Suntem singurul sport masculin care a mers la un Campionat Mondial, la un turneu final. Ştiu că şi-ar fi dorit foarte mulţi să facem rezultate mai bune. Am avut o grupă nu infernală, nu grea, ci poate o grupă a morţii. Am jucat cu 3 echipe din primele 5 locuri mondiale. Au echipe foarte puternice, foarte în formă. Una dintre ele, iată, este şi campioană mondială. Şi eu, şi jucătorii ne-am fi dorit foarte mult să aducem şi victorii. 

Victoria cu Tonga a fost scopul principal. De ce nu s-a putut?

Targetul nostru principal a fost victorie în meciul cu Tonga. Spun că partida a decurs destul de bine, dar în final, din cauza unui cartonaş galben încasat, în momentul de 14 contra 15 Tonga a jucat mult mai bine şi a marcat câteva eseuri, distanţându-se faţă de noi. Celelalte meciuri au fost meciuri foarte grele. Irlanda este numărul 1 mondial, campioana mondială Africa de Sud, iar Scoţia a fost, poate, în cea mai mare formă din istorie, locul 5 mondial. Meciuri extrem de grele, cu echipe foarte puternice, bune cunoscătoare ale balonului oval. Am încercat să facem anumite lucruri, dar la un moment dat distanţa dintre noi şi ei este cea vizibilă, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. 

Un pic mai lipsea să avem, spre exemplu, o finală între Irlanda şi Africa de Sud. Dar sportul, şi mai ales cel de echipă, este o loterie. Ce s-a întâmplat în finală, şi în majoritatea meciurilor, ne arată că sportul este o loterie. Eu înţeleg bucuria tuturor, dorinţa de a învinge, de a fi acolo. Să nu credeţi că un sportiv român nu îşi doreşte victoria, mai ales un rugbist. Trebuie să înţelegem şi asta. Suntem acolo unde suntem", a declarat Alin Petrache în exclusivitate pentru DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Rugby




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel