Handbal România, învinsă de Germania la CM 2023 de handbal feminin. Carmen Amariei spune că lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. "Ar trebui să ne gândim la o restructurare"

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

România a pierdut meciul cu Germania din grupele principale ale CM 2023 de handbal feminin, scor 22-24. Carmen Amariei spune că e nevoie de o restructurare la nivelul echipei naţionale, dar că rezultatul poate fi pus pe seama lipsei de experienţă. "Cred că avem multe jucătoare tinere, neexperimentate, care şi în campionatul intern evoluează puţin la echipele de club. A venit momentul schimbării de generaţii şi ne e greu să-l asumăm. Doar pe acest lucru pun acest rezultat. 

Chiar dacă ambele potare au apărat bine, dar experienţa germancelor şi-a spus cuvântul. Mi-a plăcut abordarea curajoasă la acest Campionat Mondial, azi mi-au arătat că forţa echipei e peste media naţionalelor. 

Mi-a plăcut că am jucat pe extreme, ar trebui continuat. Unde aş lucra mai mult ar fi la replierea pe partea defensivă. Aş mai specifica un lucru. Avem o poartă excepţională, portari excepţionali. 

Una e când începi cu primele şapte care au experienţă, dar nu poţi rămâne cu ele. Schimbările s-au făcut de-a lungul meciului, iar când apar nivelul jocului se vede. Bazaliu poate avea sclipiri, ne-a oferit şansa unui egal, dar trebuie să acceptăm schimbul de generaţii şi riscurile. 

Avem mulţi antrenori în ţară, care cunosc meserie, iar dacă toată lumea depune efort putem avea o naţională competitivă, valoroasă la următorul ciclu olimpic. Cred că ar trebui să ne gândim la o restructurare, la o reabordare la nivel de echipă naţională", a declarat Carmen Amariei pentru Orange Sport

Străinele din România pot ajuta tricolorele să avanseze 

"Dacă privim la suprafaţă, putem spune că nu e benefic. Eu,ca fostă sportivă, văd altfel lucrurile. Faptul că avem străine şi cel mai puternic campionat intern ar putea trezi dorinţa jucătoarelor noastre de a le depăşi. 

Se pot antrena zilnic cu ele şi le pot depăşi, să joace ele în campionatul intern, ceea ce nu am văzut la jucătoarele noastre. Noi, româncele, plecam în campionatele internaţionale şi făceam furori, iar acum mă uit care jucătoare mai evoluează într-un campionat tare. Tu acum stai pe bancă, eşti într-o mare pierdere. Banii contează, poţi câştiga doi ani, dar valoarea ta ca sportiv? Stai în campioantul intern pe bancă, evoluezi 10 minute, care nu sunt suficiente", a mai spus Carmen Amariei. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel