Echipa nationala România - Irlanda de Nord 1-1. Un semnal de alarmă pentru tricolori

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)

Într-o atmosferă de tensiune și proteste, România a oferit o dezamăgire cruntă în primul meci amical dinaintea Campionatului European de anul viitor. 



Pe o Arena Națională plină, scorul final de 1-1 cu Irlanda de Nord a căzut ca un verdict nemilos, subliniind neajunsurile cu care se confruntă echipa națională la mai puțin de un an și jumătate de la EURO 2024.

Jocul "tricolorilor" a fost plin de erori, haotic și lipsit de inspirație. Nord-irlandezii, aflați pe un trend ascendent sub comanda lui Michael O'Neill, au profitat din plin de vulnerabilitățile defensive ale României. Debutantul Reid a șocat asistența în minutul 7, reușind să marcheze după o fază greșită a apărării. A urmat o perioadă dificilă pentru elevii lui Edi Iordănescu, care au părut complet depășiți. Doar o sclipire de moment a lui Dennis Man, aflat într-o formă bună la echipa sa de club Parma, a adus egalarea, menținând o umbră de speranță pentru un rezultat pozitiv.

Din păcate, repriza a doua a fost încă și mai dezolantă. Iordănescu a încercat o serie de schimbări, sperând să schimbe dinamica jocului, însă acestea au avut un efect redus. Lipsa unei identități clare, un joc colectiv confuz și erorile individuale repetate au condamnat naționala la o prestație sub așteptări. Finalul meciului a adus un val de fluierături din tribune, unii suporteri părăsind dezamăgiți stadionul înainte de fluierul de final.

Acest meci ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Edi Iordănescu și jucătorii săi. Cu atât mai mult cu cât adversarul nu a fost unul de elita fotbalului european. Timpul se scurge nemilos, iar România pare mult sub forma necesară unei prezențe onorabile la EURO 2024.

Fanii sperau la o "simulare" reușită a meciurilor de la turneul final, dar au primit în schimb o reflectare dureroasă a problemelor ce trebuie rezolvate urgent. Iordănescu are o misiune grea: să revigoreze spiritul echipei, să identifice punctele slabe și să ofere jucătorilor încrederea atât de necesară. Altfel, visul participării la Europeanul din Germania riscă să rămână doar atât – un vis neîmplinit.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel