Stiri România îşi câştigă grupa la minifotbal şi merge în optimile EURO 2024

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Naţionala de minifotbal a României a reuşit să îşi câştige grupa de la EURO 2024 şi să se califice în optimi de pe prima poziţie. După ce a zdrobit Turcia, scor 9-0, şi a învins şi Polonia, scor 5-2, naţionala noastră mai avea nevoie de un singur punct pentru a câştiga grupa D. Şi tricolorii au reuşit. Meciul cu Ungaria nu a avut prea multe faze de poartă, iar scorul final a fost 0-0. 

România are în palmares şase trofee de campioană a Europei şi este campioana mondială en-titre la minifotbal. 

"Avem schimbări majore în lot. Au venit mai mulți tineri. Sperăm să se integreze cât mai repede și cât mai bine. Este vorba despre cinci jucători noi în lotul nostru, dintre care doi au vârsta sub 24 de ani. Sperăm ca dorinţa de afirmare a celor 5 debutanţi în echipa naţională să se împletească cu experienţa celor 10 campioni mondiali din lot", a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, pentru DC Sport. 

Minifotbalul nu e chiar... mini! Număr uriaş de sportivi legitimaţi

"Avem peste 2000 de echipe de minifotbal, înregistrate în circuitul competiţiilor noastre. Avem aproximativ 30.000 de jucători legitimaţi, care pot fi verificaţi la orice oră. Suntem foarte bine organizaţi, există transparenţă, se poate verifica în ce competiţii joacă jucătorii noştri, câte goluri marchează, câte meciuri joacă. 

Există foarte multă atractivitate. Cei care au acces la acest sport provin din toate mediile, indiferent de vârstă sau pregătire. Se pot înscrie într-o echipă de minifotbal, şi asta e foarte important. Când intră pe teren, chiar dacă nu vorbim de competiţii majore, se simt importanţi, se simt sportivi. 

Cred că noi avem meritul că le-am dat această posibilitate, să le creem un cadru legal în care să îşi poată desfăşura activitatea sportivă, să îşi reprezinte campionatul, judeţul, la competiţiile naţionale sau internaţionale", a declarat Ioan Onicaş la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel