Inot România joacă pentru locurile 9-10 la mondialul de polo pe apă de la Doha. Ce şanse mai sunt la calificarea la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Naţionala României de polo pe apă va juca pentru locurile 9-10 la Campionatul Mondial. Acolo, va înfrunta Australia sau SUA, pe 15 februarie. 



Naţionala masculină a României va juca pentru locurile 9-10 la Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha, după ce a învins echipa Chinei cu scorul de 9-7 (1-2, 2-2, 4-1, 2-2), marţi, într-un meci de clasament.

Tricolorii au început ezitant şi au fost conduşi cu 2-0 şi 5-3, dar au revenit spectaculos, cu cinci goluri consecutive, câştigând cu 9-7 primul meci din turneul pentru poziţiile 9-12.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Levente Vancsik (2), Andrei Ţepeluş (1), Silvian Colodrovschi (1), Andrei Neamţu (1) şi Andrei Prioteasa.

Golurile chinezilor au fost semnate de Zhongxian Chen (2), Chufeng Zhang (2), Beile Zhu (1), Yimin Chen (1) şi Dingsong Shen (1).

În duelul pentru locurile 9-10, România va înfrunta învingătoarea dintre Australia şi Statele Unite, în data de 15 februarie (09:30).

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975).

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024. Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, au obţinut biletele pentru Paris: Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia, scrie Agerpres.

România avea ca obiectiv locul 9 


"Pentru calificarea la Paris pe care ne-o dorim toţi foarte mult, cred că se poate obţine şi de pe un loc 9 la acest Mondial, în funcţie de câte echipe deja calificare se regăsesc în primele opt poziţii. Trebuie să luăm în calcul că sunt patru bilete pentru Jocurile Olimpice la Mondialul ăsta. Acestea ar reveni primelor patru, însă în funcţie de câte dintre cele calificate deja se clasează în primele opt se va duce la Paris şi locul 9. Iar locul 9 este o ţintă pentru echipa naţională a României", a precizat Alexandru Matei, preşedintele FR Polo. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel