Stiri România, la coada clasamentului în ceea ce priveşte oamenii care fac sport. Monica Iagăr trage un semnal de alarmă. "O naţiune poate fi făcută sănătoasă prin sport"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

România este pe locul trei în Europa la obezitate, dar şi la coada clasamentului în ceea ce priveşte oamenii care fac sport. Monica Iagăr, fostă campioană mondială şi europeană la săritura în înălţime, a tras un semnal de alarmă în acest sens. 



"Nu există societate fără modele, în orice. Trebuie să avem modele. Şi în politică. Trebuie să pleci la drum de undeva. Acasă e mama, tata, bunica, bunicul. Fără modele nu există. În sport trebuie să avem modele. Avem şi am avut. România naşte modele, trebuie doar să le exemplificăm, valorificăm, să le arătăm. Multă lume din generaţia nouă nu mai ştie de noi, nici nu se mai uită la concursuri. Pentru că sportul nu mai este promovat şi nici nu este la masa bogaţilor. 

Dacă nu stai la masa bogaţilor şi nu primeşti şi tu bucăţica aia care îţi trebuie, dacă nu se conştientizează că sportul este sănătatea naţiunii, că o naţiune nu poate fi făcută sănătoasă decât prin sport, stai degeaba acolo. Degeaba eşti guvernator, prim-ministru, etc. 

Ca dovadă, preşedintele ştie toate sporturile, pentru că a crescut într-o generaţie în care sportul l-a clădit ca om, şi când a ajuns acolo nu s-a întrebat de ce nu face nimeni sportul mai viabil, mai obligatoriu, pentru a avea o naţiune falnică. Asta a fost una dintre bunele lui Ceauşescu. El a conştientizat, în toate nebuniile alea, că sportul poate fi un ambasador pentru el. Şi sportul l-a propulsat foarte mult. 

Sportul te duce la masa bogaţilor, sportul poate închega relaţii internaţionale", a declarat Monica Iagăr pentru DC Sport. 

CITEŞTE ŞI "O sală de sport în plus, un spital în minus. Din păcate, e doar teorie". Amatto Zaharia, preşedintele FR Kempo, spune de ce e nevoie de sport, nu doar de performanţă

"Suntem la coada clasamentului la procentajul celor care fac sport"

"Îi vedem pe Klitschko, Shevcenko, intraţi în politică. La atletism avem mulţi foşti atleţi în forurile internaţionale. Dar oamenii ăştia trebuie să fie şi întrebaţi. Dacă nu se vrea ca masa politică să se mişte un pic spre zona sănătăţii şi a sportului, nu se întâmplă nimic. Suntem locul 3 la obezitate, suntem la coada clasamentului în Europa la procentajul oamenilor care fac sport. În fitness a crescut TVA-ul de la 5% la 19% de la 1 ianuarie. Ne-a dus în cap, ca şi business. Iar ca să faci un business corect în fitness, trebuie să investeşti, aparatele sunt scumpe. Nu poţi face sală de forţă ca pe vremuri, cu fier turnat. Sau cum aveam eu la Sighet bârne turnate, dar difereau părţile la gramaj", a mai declarat Monica Iagăr. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?