Stiri România, numărul 1 mondial la minifotbal. În toamnă, România a cucerit titlul mondial

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal

România este pe primul loc în clasamentul Federaţiei Mondiale de Minifotbal. 



"Campioana mondială, România, pe locul în cea mai recentă clasificare a Federației Mondiale (WMF)", au scris cei de la Federaţia Română de Minifotbal pe Facebook. 

În toamnă, România a cucerit titlul mondial, primul din palmares. În vitrina naţionalei noastre mai stau la loc de cinste şi şase titluri europene consecutive.

"Avem peste 2000 de echipe de minifotbal, înregistrate în circuitul competiţiilor noastre. Avem aproximativ 30.000 de jucători legitimaţi, care pot fi verificaţi la orice oră. Suntem foarte bine organizaţi, există transparenţă, se poate verifica în ce competiţii joacă jucătorii noştri, câte goluri marchează, câte meciuri joacă. 

Există foarte multă atractivitate. Cei care au acces la acest sport provin din toate mediile, indiferent de vârstă sau pregătire. Se pot înscrie într-o echipă de minifotbal, şi asta e foarte important. Când intră pe teren, chiar dacă nu vorbim de competiţii majore, se simt importanţi, se simt sportivi. 

Cred că noi avem meritul că le-am dat această posibilitate, să le creem un cadru legal în care să îşi poată desfăşura activitatea sportivă, să îşi reprezinte campionatul, judeţul, la competiţiile naţionale sau internaţionale", a declarat Ioan Onicaş la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel