Echipa nationala România poate avea o grupă accesibilă în Liga Naţiunilor. Lista cu posibilele adversare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Pe 8 februarie are loc tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor. România poate fi repartizată într-o grupă accesibilă în Liga C. Tragerea la sorți va începe cu Liga D și se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricție, Azerbaidjan și Armenia nu vor putea face parte din aceeași grupă. Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima și până la a patra. Poziția în grupă va fi aceeași cu cea a urnei din care este extrasă.

Cum arată urnele 

Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg

Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe

Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru

Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia

*Cele două formații vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formația ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.

Liga Naţiunilor ne poate duce la Mondiale 

"Selecționerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naționala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane.

UEFA Nations League 2024/25 va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formații în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naționale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada", transmite FRF.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel