Handbal România s-a calificat în grupele principale ale CM Handbal 2023. Primele declaraţii ale selecţionerului Florentin Pera

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Duminică seara, România a surclasat Serbia, scor 37-28, la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, şi s-a calificat în grupele principale ale competiţiei. Astfel, meciul cu Danemarca devine unul exclusiv pentru poziţia în grupă. "Sunt mândru de jucătoarele mele, au făcut un meci cu adevărat bun azi. Am jucat foarte bine în prima repriză, lucru care ne-a ajutat mult, pentru că în partea a doua am avut şi momente oscilante, dar nu am renunţat. Per total sunt mulţumit de modul în care am jucat, am avut o energie bună în apărare, am fost agresivi, iar în atac consider că am practicat un handbal bun", a afirmat Florentin Pera în conferinţa de presă de după meci.

"Este o victorie foarte importantă pentru noi. Serbia jucase foarte bine în meciul precedent împotriva Danemarcei şi ne aşteptam la o replică dură din partea adversarelor în această seară", a adăugat selecţionerul României, conform Agerpres.

Meciul cu Danemarca va fi mai greu, se aşteaptă jucătoareleExtrema dreaptă Sonia-Mariana Seraficeanu a afirmat că se aşteaptă la o partidă dificilă cu Danemarca.

"Urmează un meci foarte greu împotriva Danemarcei, însă fiecare partidă este un pas înainte. Trebuie să pregătim meciul la fel ca pe celelalte, nu contează adversarul. Personal încerc să iau fiecare meci în parte şi să mă concentrez pe ce am de făcut în teren. Mereu îmi doresc să dau totul pentru a-mi ajuta echipa", a explicat Seraficeanu, autoarea a 7 goluri în partida cu Serbia.

Naţionala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, după ce a învins fără drept de apel echipa Serbiei, cu scorul de 37-28 (19-13), duminică seara, la Herning, în Grupa E.

În partida de debut, "tricolorele" au surclasat Chile cu 44-19.

România va juca pe 5 decembrie ultimul meci din grupă, contra Danemarcei. Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel