Echipa nationala România, susţinută de cel puţin 12.000 de fani la Madrid, la amicalul cu Columbia

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)

Marţi, 26 martie, România va înfrunta selecţionata Columbiei într-un meci amical pe stadionul lui Atletico Madrid, Wanda Metropolitano. 



Fanii români s-au îmbulzit deja la casele de bilete, iar FRF anunţă că vor fi cel puţin 12.000 de fani ai tricolorilor pe stadion. 

"La ședința de astăzi, organizatorii au anunțat că pentru amicalul Columbia – România s-au vândut deja peste 30.000 de bilete, dintre care peste 12.000 au fost achiziționate de suporteri români. Casele de bilete de la Estadio Metropolitano vor fi deschise și marți, de la ora 10:00 și până la ora de start a partidei", transmite FRF.

Meciul amical dintre România şi Columbia reprezintă şansa debutului pe stadionul Wanda Metropolitano pentru Horaţiu Moldovan, transferat în această iarnă de Atletico Madrid de la FC Rapid. Moldovan nu a apucat încă să joace niciun minut pentru trupa pregătită de Diego Simeone. 

Vineri, 22 martie, România a jucat un alt amical, cu Irlanda de Nord, iar meciul s-a încheiat 1-1. Pentru tricolori a marcat Dennis Man. 

Edi Iordănescu a spus ce trebuie să facă jucătorii naţionalei pentru a scoate un rezultat bun cu Columbia

"Vor fi schimbări în echipă, am spus şi după amicalul de la Bucureşti. Vor fi destul de multe chiar, pentru că vrem să testăm toţi jucătorii, să le oferim cât mai multe minute şi să mai verificăm lucruri. Pentru mine este un risc când faci acest lucru, dar vine la pachet cu strategia pe care o avem şi eu îmi asum total această responsabilitate. Nu e uşor când faci multe schimbări, aceste lucruri afectează reperele şi automatismele, vorbim şi despre schimbări de poziţii pentru anumiţi jucători. Noi avem încredere în toţi, ei să intre cât mai montaţi pentru că ţinem mult şi la rezultat. Avem o serie foarte bună şi noi şi ne dorim să o prelungim. Dar ca să ieşim cu un rezultat pozitiv trebuie să avem disponibilitate foarte mare, să ne regăsim spiritul de luptă, capacitatea de efort, să ne organizăm bine şi să ne asumăm şi noi responsabilităţi atunci când avem mingea. Doar ridicându-ne foarte mult nivelul putem avea aşteptări la un scor favorabil", a afirmat el.

"În acest al doilea meci amical vorbim de un alt nivel. Columbia este cea mai în formă naţională a momentului, e o echipă foarte eficientă şi bine organizată, cu multă calitate individuală. Columbia a învins Spania, Brazilia, Germania şi vă garantez că nu a fost nimic întâmplător pentru că eu am văzut jocurile lor. E o echipă care vine după 20 de meciuri fără înfrângere şi care n-a primit gol de 17. E un mix între fantezia şi calitatea sud-americană şi disciplina şi rigoarea europeană, pentru că mulţi jucători de-ai lor evoluează în Europa. Deci ne aşteptăm la un test extrem de important, de la care avem multe pretenţii şi aşteptăm în continuare răspunsuri", a adăugat Iordănescu, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel