Stiri România va găzdui Campionatul Mondial de hochei masculin, la Sfântu Gheorghe

Data publicării:
Facebook FRHG
Facebook FRHG

Competiția de anul viitor se va desfășura pe Arena „Sepsi” din orașul Sfântu Gheorghe, sala având o capacitate de 3.000 locuri.



Sfântu Gheorghe organizează Campionat Mondial de hochei masculin

Gazda Campionatului Mondial de hochei masculin, Divizia I, Grupa A, este orașul Sfântu Gheorghe. Competiția ce va avea loc anul viitor se desfășoară pe Arena Sepsi, potrivit anunțului publicat vineri, de către Federația Română de Hochei pe gheață.

„Vom găzdui grupa de Campionat Mondial de anul viitor! La Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe se vor juca meciurile Diviziei I/A, echipa noastră națională urmând a întâlni Marea Britanie, Italia, Polonia, Japonia și Ucraina.

Delegația FRHG de la Congresul Anual al IIHF a primit astăzi confirmarea organizării competiției din 27 aprilie - 3 mai 2025”, se arată în comunicatul transmis pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Hochei.

Sala polivalentă„ Arena Sepsi” este aflată la ieșirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. Aceasta a fost inaugurată în anul 2017, după trei ani de la punerea pietrei de temelie. Locul unde se va desfășura competiția are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune și circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme și autocare.

Arena Sepsi a fost concepută astfel încât să poată găzdui atât competiții sportive, cât și diverse evenimente culturale și artistice. Valoarea investiției s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocați din bugetul de stat prin Compania Națională de Investiții.

Arena Sepsi, utilizată pentru prima dată ca teren de hochei

Primarul orașului Sfântu Gheorghe a oferit prima reacție după anunțul Federației Române de Hochei pe gheață, spunând că sala polivalentă va găzdui, pentru prima dată de la construcție, un astfel de eveniment.

„Cred că numai municipiul Sfântu Gheorghe are în România, în acest moment, infrastructura necesară unde să se poată organiza aceste eveniment important.

Sepsi Arena niciodată, până acum, nu a fost transformată în teren de hochei (...), dar tribunele sunt retractabile și au fost concepute astfel pentru că terenul de hochei este mai mare decât un teren de handbal sau de baschet. La evenimentele culturale, de multe ori au fost retractate și vom face acolo un teren de hochei unde vom organiza Campionatul Mondial din 2025”, a declarat primarul Antal Arpad, pentru Agerpres. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?