Stiri România vrea al 7-lea titlu european la minifotbal. "Avem schimbări majore în lot"

Data publicării:
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal
EXCLUSIV
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal

România, campioana mondială en-titre la minifotbal, face deja furori la Campionatul European, unde a debutat cu două victorii la scor. În prima partidă, tricolorii au învins Turcia cu 9-0, în timp ce în al doilea meci România a trecut de Polonia, scor 5-2, după un meci disputat. 

România are deja şase titluri europene în palmares, însă îl ţinteşte pe al şaptelea. Cu schimbări majore în lot, însă, faţă de Campionatul Mondial. 

Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, a făcut câteva declaraţii în acest sens pentru DCSport.ro. 

"Avem schimbări majore în lot. Au venit mai mulți tineri. Sperăm să se integreze cât mai repede și cât mai bine. Este vorba despre cinci jucători noi în lotul nostru, dintre care doi au vârsta sub 24 de ani. Sperăm ca dorinţa de afirmare a celor 5 debutanţi în echipa naţională să se împletească cu experienţa celor 10 campioni mondiali din lot", a declarat Ioan Onicaş. 

România mai are un singur meci în faza grupelor la EURO 2024, contra Ungariei. În această partidă, tricolorii au nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate pentru a câştiga grupa. România este deja calificată în faza optimilor de finală, în urma victoriilor din primele 2 meciuri. 

Minifotbalul nu e chiar... mini! Număr uriaş de sportivi legitimaţi

"Avem peste 2000 de echipe de minifotbal, înregistrate în circuitul competiţiilor noastre. Avem aproximativ 30.000 de jucători legitimaţi, care pot fi verificaţi la orice oră. Suntem foarte bine organizaţi, există transparenţă, se poate verifica în ce competiţii joacă jucătorii noştri, câte goluri marchează, câte meciuri joacă. 

Există foarte multă atractivitate. Cei care au acces la acest sport provin din toate mediile, indiferent de vârstă sau pregătire. Se pot înscrie într-o echipă de minifotbal, şi asta e foarte important. Când intră pe teren, chiar dacă nu vorbim de competiţii majore, se simt importanţi, se simt sportivi. 

Cred că noi avem meritul că le-am dat această posibilitate, să le creem un cadru legal în care să îşi poată desfăşura activitatea sportivă, să îşi reprezinte campionatul, judeţul, la competiţiile naţionale sau internaţionale", a declarat Ioan Onicaş la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel