Handbal România vrea să spulbere Bosnia la handbal. "Sper să le dăm minimum 50 de goluri"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România înfruntă Bosnia-Herţegovina la handbal feminin, în preliminarii Campionatului European 2024. Tricolorele vor să înscrie minimum 50 de goluri în această partidă şi să depăşească, astfel, recordul din meciul tur, când au avut 49 de reuşite. 



"Suntem foarte pregătite, am aşteptat cu nerăbdare să ne reunim. Suntem iarăşi într-o formulă nouă, dar trebuie să închegăm cumva echipa, să legăm relaţiile de joc. Celor din Bosnia dacă le-am dat în meciul trecut aproape 50 de goluri (n.r. - scor 49-17), acum sperăm să le dăm minimum 50. Dar vreau să fiu realistă şi să spun că în acel meci din tur punctul nostru forte a fost atacul, însă în apărare se putea mai bine. Emoţii încă sunt, pentru că sunt jucătoare aflate la primele meciuri la echipa naţională. Nu e presiune, dar noi ne dorim să creştem ca echipă de la meci la meci şi să ne batem cu echipele mari. Cu Franţa avem acel amical şi o să ne vedem nivelul. Se putea un test şi mai greu, cu siguranţă, dar şi acesta e un test foarte greu", a declarat Daciana Hosu, portarul echipei naţionale. 

Colega sa de la echipa naţională, pivotul Lorena Ostase, speră de asemenea ca noile jucătoare din lot să se integreze repede în perspectiva amicalului cu Franţa, campioana olimpică en titre.

"Este o săptămână bună pentru noi aceasta, avem câteva fete noi în lot. După aceste două partide (n.r. - cu Bosnia-Herţegovina şi Grecia) vom avea un meci foarte interesant cu Franţa, dar până atunci sper să punem la punct tot ceea ce este nevoie. E un amical unde ambele echipe îşi pot pune în aplicare strategiile. Însă ele se pregătesc pentru un obiectiv, noi pentru altul", a menţionat Ostase.

Echipa naţională a României va juca în deplasare cu Bosnia-Herţegovina pe 4 aprilie, la Cazin, şi cu Grecia, la Buzău, pe 7 aprilie, în ultimele sale două partide din preliminariile Campionatului European - EHF EURO 2024. Lotul condus de Florentin Pera va efectua apoi un stagiu centralizat, la Buzău, în perioada 8-13 aprilie, care se va încheia cu un joc amical contra Franţei, campioana olimpică en titre, pe 14 aprilie, la Clermont-Ferrand, scrie Agerpres. 

Florentin Pera vrea şi el maximum de puncte în calificări, chiar dacă România e deja calificată 

Selecţionerul Florentin Pera speră la un punctaj perfect la finalul preliminariilor, în ciuda absenţelor de la lot. Cristina Laslo, cea care a preluat banderola de căpitan de la Cristina Neagu, nu va fi pe parchet la aceste meciuri. 

"Venim după jocuri foarte bune, ne dorim să păstrăm intensitatea şi dorinţa din partidele cu Croaţia. Matematic suntem calificaţi, dar ne respectăm şi ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte şi numai cu victorii. Aceste două partide cu Croaţia le-a generat multă încredere jucătoarelor. Sigur, nu avem cele mai bune relaţii de joc, pentru că avem jucătoare de la 12 echipe. Dar dorinţa fetelor şi faptul că muncesc la capacitate maximă la antrenamente mă mulţumeşte şi îmi dă încredere. Domnul preşedinte (n.r. - preşedintele FRH, Constantin Din) a venit azi la antrenament şi le-a felicitat pe fete şi le-a urat succes la aceste partide cu Bosnia şi Grecia.

Avem ceva probleme de lot, Cristina Laslo are o ruptură fibrilară şi nu ne putem baza pe ea în aceste ultime două meciuri. Însă sunt convins că celelalte fete o vor suplini cu succes. Le avem pe Andreea Popa şi Elena Dache (Roşu), două jucătoare valoroase şi sunt convins că vor face faţă cu succes pe acel post", a explicat selecţionerul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?