Fotbal international Romario, fostul jucător al Barcelonei, revine pe teren la 58 de ani

Data publicării:
sursa: Pexels
sursa: Pexels

Romario de Souza Faria, campion mondial cu Brazilia în 1994, a decis să revină pe terenul de fotbal, în ciuda faptului că are 58 de ani. 



Actualmente senator, Romario a fost înscris ca jucător al clubului de fotbal America, al cărui preşedinte este, pentru a disputa Campionatul Carioca de divizie secundă, care începe în luna mai.  Cel care a făcut anunţul a fost chiar Romario, fost jucător la PSV Eindhoven şi FC Barcelona. 

"Noutăţi în curând", afirmă golgheterul Cupei Mondiale din 1994 şi idolul unor cluburi locale precum Flamengo şi Vasco da Gama în videoclip.

Romario ar urma să fie coleg de echipă cu unul dintre fiii săi, Romarinho, dar şi cu Andre, un atacant care a evoluat cu Neymar la Santos. El va discuta cu Marcus Alexandre, antrenorul celor de la America, despre cel mai bun mod în care poate fi folosit pe teren, scrie Agerpres. 

Potrivit echipei de la Rio, Romario a semnat un contract pentru a juca până în decembrie, urmând să fie remunerat cu salariul minim, pe care campionul mondial a promis că îl va dona clubului.

Romario este un fan necondiţionat al clubului America încă din copilărie, pasiune pe care a moştenit-o de la regretatul său tată, Edevair de Souza Faria, care l-a determinat să preia preşedinţia acestei grupări la începutul acestui an.

Ultimul sau meci ca profesionist a avut loc în 2009, chiar în tricoul Americii, după ce tatăl său i-a cerut să întărească echipa care lupta atunci pentru promovarea în prima divizie a Campionatului Carioca.

Turneul care îl va avea pe Romario ca protagonist va începe pe 12 mai, cu participarea a 12 cluburi, inclusiv unele care au fost tradiţionale în prima divizie a statului Rio de Janeiro, precum Cabofriense şi Olaria. Doar câştigătoarea competiţiei are garantat un loc în divizia de onoare.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel