Superliga Romaniei Ronaldo Deaconu semnează cu o echipă din Superligă. Anunțul clubului de fotbal

Data publicării:
Facebook Ronaldo Deaconu
Facebook Ronaldo Deaconu

Clubul de fotbal și-a trecut în cont un nou transfer, în procesul de pregătire pentru noul sezon.Deaconu joacă pentru sibieni

Fostul fotbalist al formației Farul Constanța, Ronaldo Deaconu, a semnat cu FC Hermannstadt.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 27 de ani a fost format la Academia Hagi. El a evoluat la nivel de copii și juniori pentru cluburi importante din Olanda, precum Feyenoord Rotterdam și Twente.

De asemenea, la nivel de profesioniști, Ronaldo Deaconu a jucat pentru ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica (Croația), Sepsi OSK, Gaz Metan Mediaș, SX Chang`an (China), Korona Kielce (Polonia) și Farul Constanța, echipă pentru care în stagiunea precedentă a bifat 9 meciuri și a înscris două goluri.

„Ronny” mai poate evolua ca mijlocaș central sau mijlocaș de bandă și este cotat la suma de 500.000 euro pe site-urile de specialitate. Ronaldo Deaconu a semnat un contract valabil pe două sezoane cu FC Hermannstadt și va purta tricoul cu numărul 13.

Acuzațiile lui Deaconu la adresa lui Gică Hagi

În iarnă, Ronaldo Deaconu a refuzat o ofertă mai bună din punct de vedere financiar de la Dinamo pentru a semna cu Farul Constanța, însă aventura sa s-a încheiat doar câteva luni mai târziu. 

„Eu am venit cu inima deschisă. Și singura condiție pe care am pus-o a fost să joc cât mai mult. Cu doi ani în urmă, am semnat cu chinezii de la Shaanxi Changan Athletic, deși aveam pe masă un contract cu Farul. Dar acum am vrut să revin, să mă antreneze cel mai bun jucător și decar român, să văd cum e să joci într-un sistem ultaofensiv, într-o echipă care are posesie, care atacă.

Dar cred că timingul a fost prost ales pentru mine. Pentru că din ianuarie, Farul a schimbat strategia, a jucat mai mult la rezultat, pentru a obține intrarea în play-off, ceea ce s-a și întâmplat. Dar renunțând la vechile principii, la posesie, jucând mai mult cu mingi lungi pentru Louis Munteanu sau pentru extreme.

Mie mi s-a cerut să joc extremă, nu inter sau decar. O poziție care nu mă avantajează, eu fiind genul căruia îi place să fie mereu cu fața la poartă, pentru a-mi pune în evidență calitățile, pasa decisivă, șuturile de la distanță. De aceea, după ce începusem destul de bine, jocul și randamentul meu au avut de suferit. Dar am acceptat să joc așa, fiindcă eram fericit să fiu la Farul, la Gică Hagi. Am încercat, credeți-mă, chiar îmi pare rău ca nu am facut mai mult pentru Farul in conditiile date. Am luptat pentru play off, am alergat mult, cum mi se cerea. Dar vorba aceea, și calul aleargă, dar nu dă lapte.

Nu am reusit sa vorbesc absolut deloc cu dânsul. A fost mereu modelul meu ca fotbalist. Dar a vorbit cu mine doar în ianuarie, când m-a convins să semnez. E clar, eu nu puteam da randament maxim ca extremă. Eu joc inter dreapta, decar, în funcție de sistem. Mai bine joc număr 6 decât extremă. Fiindcă am pasa lungă, pot lega jocul, pot să trag de la distanță,

Dar clubul are interesele lui, de a promova tineri, de a-i vinde. Asta a fost, o experiență de viață inedită, absolut unică pentru mine. Ce am văzut la Farul nu o să mai văd nicăieri! Cine cunoaște ce e acolo, știe despre ce vorbesc. Culmea e că pe vremea când eram la alte echipe și jucam cu Viitorul, nici nu atingeam mingea, aveau posesie 70%.

Acum au fost meciuri când aveam 35% posesie, iar atacul nostru pornea de la degajarea lui Buzbuchi. Eram de multe ori 'fileu'. Chiar nu mă așteptam. Dar, jos pălăria, așa s-au câștigat meciuri și s-a ajuns în play-off. Unde iar s-a schimbat strategia, s-a revenit la posesie, numai că n-au mai contat pe mine. Asta e, mergem mai departe”, declara Ronaldo Deaconu, luna trecută.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel