Stiri Ronnie O'Sullivan a câştigat al optulea titlu de campion al Marii Britanii

Data publicării:
Facebook Ronnie O'Sullivan
Facebook Ronnie O'Sullivan

Palmaresul lui Ronnie O'Sullivan devine din ce în ce mai impresionant. Ronnie O'Sullivan, numărul unu mondial din snooker-ul profesionist, a cucerit al optulea său titlu de campion al Marii Britanii, duminică, la York, după ce l-a învins în finală, cu 10-7, pe chinezul Ding Junhui, informează agenţia Xinhua.

O'Sullivan, care a devenit cel mai tânăr campion al Marii Britanii în 1993, la vârsta de 17 ani, este acum cel mai vârstnic câştigător al acestui titlu, pe care l-a obţinut cu doar două zile înainte să împlinească 48 de ani.

Englezul şi-a extins avansul pe lista jucătorilor cu cele mai mute victorii în UK Championship, în care îi devansează pe Steve Davis (6 titluri), Stephen Hendry (5), Ding Junhui (3), John Higgins (3) şi Neil Robertson (3).

Ronnie O'Sullivan, care a fost recompensat cu 250.000 de lire sterline pentru acest succes, şi-a consolidat totodată prima poziţie în clasamentul mondial.

Ding Junhai a primit la rândul său un cec în valoare de 100.000 de lire sterline pentru clasarea pe locul secund şi şi-a asigurat locul în Top 16 al clasamentului mondial, precum şi calificarea la turneul Masters (7-14 ianuarie, la Londra), unde îl va avea ca adversar pe O'Sullivan în primul tur, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel