Rugby Rugby sau fotbal pe Arcul de Triumf? Alin Petrache, preşedintele FR Rugby: "Nu cred că ar trebui să ne mai întrebăm lucrul ăsta". Exemplul Botoşani

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a vorbit despre prioritatea pe stadionul Arcul de Triumf, cerut insistent şi de echipe de fotbal din Superligă. 



"Cred că putem să ne desfăşurăm activitatea competiţională acolo. Să nu uităm că avem acel teren din 1913, a fost donat de către regalitate, după care primarul Cantacuzino l-a donat Federaţiei de Rugby pe o sumă modestă, de 1 leu. Ne desfăşurăm activitatea acolo, ne-am desfăşurat-o de mult timp, cei mai mulţi jucători au crescut, au performat, au jucat şi au trăit momente frumoase pe acel stadion. 

A intervenit acest ping-pong între noi şi cei care administrează acum acest stadion. Este un stadion care ne-a luat 9 ani de zile să îl dezvoltăm, pentru că proiectul nu a început odată cu Campionatul European organizat în România. Noi am pus la dispoziţia FRF stadionul şi cele două stadioane din spate, în clipa în care au hotărât să participe la licitaţia pentru a obţine o grupă din acest Campionat European", a declarat Alin Petrache la DC Sport. .

"4 PUZ-uri făcute pentru Arcul de Triumf. FR Rugby nu vrea stadionul în patrimoniu" 

"Noi eram cu temele făcute, dar a durat ceva timp. Am avut nevoie de multe avize, studii de fezabilitate, prefezabilitate, discuţii cu arhitecţii, şedinţe din punctul de vedere al regimului de construcţii. Este un teren în cea mai delicată zonă pentru a fi construit ceva, totuşi. Cred că am făcut undeva la 4 PUZ-uri. Toate astea sunt investiţii făcute de Federaţia Română de Rugby. FR Rugby nu doreşte să ia stadionul în patrimoniu. L-am avut pe 49 de ani în folosinţă gratuită, ceea ce înseamnă că este al statului. Administrator este statul, iar FR Rugby îl foloseşte din toate punctele de vedere aşa cum consideră că e mai bine. Noi mereu am gândit că e mai bine să ai un loc al tău. Pandemia ne-a arătat că am fi avut nevoie de un loc al nostru, şi toate sporturile din România ar fi avut nevoie, ca să se pregătească. 

Sunt câteva federaţii care au baza lor proprie, dar au nevoie şi de proiecte. Ce am făcut noi pot spune că a fost pionierat, pentru că am accesat fonduri alături de CNI pentru a reface stadionul vechi de 3750 locuri. Şi cred eu că şi acum ne putem desfăşura activitatea. Problema stringentă de anul acesta, având în vedere şi cerinţa mare a echipelor de fotbal care au solicitat acest stadion, ne-a cam împiedicat pe noi să facem o pregătire mai temeinică. Ne-am antrenat mult pe stadionul din spate, dar acesta nu are dimensiuni de competiţie, şi lucrul ăsta s-a văzut, cred, şi în joc", a mai declarat Petrache. 

Cine are prioritate? 

"Când e vorba de echipele naţionale, nici nu cred că ar trebui să ne mai întrebăm lucrul ăsta. Aşa mi s-ar părea normal. Am jucat la Botoşani, de exemplu, pentru că încercăm să ducem acest sport peste tot în ţară şi să jucăm unde avem echipe în campionatul naţional. În Botoşani am jucat şi am avut o plăcere. Când am avut o şedinţă cu cei de la fotbal, de la Botoşani, şi le-am zis că jucăm sâmbătă, când aveau şi ei etapă, primarul de atunci a spus că echipa naţională are întâietate. Şi s-au făcut demersuri la Ligă, la Federaţie, şi s-a mutat meciul echipei de fotbal a doua zi. Iar noi ne-am putut desfăşura activitatea aşa cum o aveam programată. Asta trebuie să fie atitudinea românilor. Totul pentru echipele naţionale şi pentru sportivii care reprezintă această ţară", a concluzionat Alin Petrache. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Rugby




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel