Fotbal S-a decis! Dani Alves este eliberat din închisoare, după ce a plătit cauțiunea de 1 milion de euro

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dani Alves, fostul fotbalist brazilian, a fost condamnat în luna februarie la o pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare pentru viol. Acesta a plătit cauțiunea stabilită la un milion de euro și va putea părăsi închisoarea.



Condamnat pentru viol, dar în libertate

Dani Alves, condamnat la o pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare pentru viol, a plătit cauțiunea stabilită la un milion de euro și va putea părăsi penitenciarul, a anunțat, luni, tribunalul din Barcelona, citat de AFP.

„Vă informăm că depunerea cauțiunii de către Daniel Alves a fost înregistrată în conturile secției 21 a Tribunalului din Barcelona”, arată comunicatul de presă al tribunalului, care a acceptat miercuri punerea în libertate a fostului fotbalist, în schimbul unei cauțiuni.

În urma deciziei completului de judecată al Tribunalului din Barcelona, în care unul dintre judecători a fost împotriva eliberării, Alves putea părăsi închisoarea doar dacă plătea cauțiunea de un milion de euro. Acesta avea, de asemenea, obligația să nu părăsească țara și să predea cele două pașapoarte, spaniol și brazilian, precum și să se prezinte în fața instanței la termenele stabilite. Mai mult decât atât, el are și interdicția de a se apropia de victimă și de a comunica cu aceasta, conform Agerpres.

Alves se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o tânără de 23 de ani, în discoteca Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.

Avocata victimei, Ester Garcia, a anunțat deja că va face apel împotriva deciziei de punere în libertate, ea criticând „o justiție pentru bogați”. Aceasta a afirmat că victima pe care o reprezintă s-a declarat „revoltată, disperată și frustrată” în urma aflării deciziei.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istorie. Acesta a cucerit 23 de trofee cu FC Barcelona, unde a evoluat între 2008 și 2016.

În cariera sa, brazilianul a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain și Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM. Aceasta l-a concediat imediat după apariția acuzațiilor împotriva sa.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?