Fotbal international S-a întâmplat! Xavi Hernandez e istorie la FC Barcelona

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal FC Barcelona a oficializat despărțirea de antrenorul Xavi Hernandez, după mai multe zile în care zvonurile privind plecarea tehnicianului erau în mod continuu alimentate.Zvonurile se confirmă: Xavi părăsește FC Barcelona

Xavi Hernandez și FC Barcelona vor încheia colaborarea la sfârșitul sezonului actual, potrivit anunțului oficial publicat de către clubul catalan, pe rețelele sociale.

„Președintele FC Barcelona, ​​Joan Laporta, l-a informat în această dimineață pe Xavi Hernández că nu va continua ca antrenor pentru sezonul 2024-2025.”, a anunțat clubul catalan, pe pagina oficială de Facebook.

Motivele pentru care Xavi își încheie colaborarea cu echipa catalană par a fi legate de seria declarațiilor făcute de către acesta, pe tema situației financiare dificile în care se află clubul de fotbal și a lotului necompetitiv, afirmații care ar fi deranjat conducerea.

Flick, o variantă luată în calcul de club

Hansi Flick, în vârstă de 59 de ani, a fost considerat de la început un candidat la „scaunul” catalan și recent a fost considerat ca o soluție pentru Bayern și Chelsea, dar ar fi refuzat clubul londonez, întrucât Barcelona ar avea prioritate.

El Mundo Deportivo scrie că Flick a avut discuții cu directorul sportiv al clubului catalan, fostul internațional portughez Deco, fiind candidatul preferat.

Flick a devenit antrenorul lui Bayern în toamna anului 2019, mai întâi ca interimar, iar apoi cu atribuții depline, impresionând cu șapte trofee cucerite, două titluri în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor. Parcursul bavarezilor în Liga Campionilor a inclus și un incredibil 8-2 cu FC Barcelona în sferturile de finală.

Flick i-a succedat lui Joachim Loew la cârma naționalei Germaniei în 2021, dar mandatul său nu a fost unul de succes, echipa părăsind Cupa Mondială din 2022 după faza grupelor, iar Flick a demisionat toamna trecută din cauza rezultatelor slabe, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel