Stiri S-a retras "Hagi" din handbal din echipa naţională. Iartă-ne, Cristina Neagu, că nu te-am apreciat cât ai meritat

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Îmi aduc şi acum aminte Gala Hagi. Era 2000, eu aveam 10 ani, dar simţeam tristeţea microbiştilor. Se retrăgea Regele. Dacă nu cel mai bun jucător român de fotbal, cu siguranţă unul dintre primii trei. 23 de ani mai târziu, se mai retrage un "Hagi". De data asta, din naţionala de handbal feminin. 



Cristina Neagu a anunţat că nu va mai juca pentru echipa naţională, chiar după Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Neagu nu a fost doar cea mai bună handbalistă a României în ultimul deceniu. Ea a fost şi cea mai bună din lume de patru ori, în 2010, 2014, 2016 şi 2018. În 2015 a fost şi cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial, unde a fost şi golgheter, turneu la care România a luat bronzul. 

17 ani a îmbrăcat Cristina Neagu tricoul echipei naţionale. Şi a fost înjurată, criticată că nu face mai mult pentru naţională. Dar a rezistat, a ţinut fruntea sus, a luptat până la ultima picătură. Iar de astăzi, 13 decembrie, îi vom duce dorul. Echipa naţională nu va mai avea în teren "cea mai bună jucătoare a lumii". 

CITEŞTE ŞI Cristina Neagu, mesaj pe Facebook despre aventura la echipa naţională. "Sunt mândră de tot ce am realizat"

După ce "Regele" a agăţat ghetele în cui şi nu a mai jucat pentru naţională, am avut parte de secetă. Am jucat la EURO 2008, la care ne-am calificat în mocirla de la Constanţa după ce din 2000 ne uitasem la TV la toate turneele finale. După 2008, am stat iar la televizor până în 2016, când naţionala a mers la Europeanul din Franţa. În 2000 am stat acasă, iar acum, cu mulţi jucători crescuţi chiar la Academia lui Hagi, mergem iar la un turneu final. În ceea ce priveşte campionatele mondiale, România nu a mai jucat la unul din 1998, când Generaţia de Aur s-a vopsit blondă. 

Mi-e teamă că handbalul va trece prin aceleaşi chinuri. Neagu s-a retras, Crina Pintea recunoaşte că timpul nu iartă pe nimeni, iar din urmă pare că nu vine nici măcar un "Mutu" sau un "Chivu". Poate vom avea aceeaşi şansă ca la fotbal, poate Cristina Neagu va decide să crească o generaţie nouă şi să ne aducă nişte bucurii. Ea nu a strigat să i se facă statuie, dar poate o merită! 

CITEŞTE ŞI Crina Pintea, declaraţii în lacrimi după CM 2023 de handbal feminin. "Timpul nu mai e de partea mea. Mă doare!"

Iartă-ne, Cristina, că nu am ştiut mereu să te apreciem! Sunt sigur că la primul meci al naţionalei ţi se va simţi acut lipsa. Şi la toate celelalte de după... 

Suntem, însă, norocoşi. Pe Cristina Neagu încă o mai putem vedea jucând, pentru că nu renunţă încă la cariera de jucătoare. Şi, cine ştie, poate o vom mai vedea ridicând o Ligă a Campionilor deasupra capului cu o echipă românească. 

*acest material reprezintă o opinie

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel