Turnee ATP S-a retras Ivo Karlovic, "maşina de aşi". El nu a mai jucat din 2001

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Croatul Ivo Karlovic, deţinătorul recordului pentru cel mai rapid serviciu din istorie, s-a retras din activitate. Tenismanul croat Ivo Karlovic, fost deţinător al recordului de aşi reuşiţi pe parcursul carierei, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă, la vârsta de 44 de ani, printr-un mesaj postat miercuri dimineaţă pe reţeaua X, informează cotidianul L'Equipe.

Karlovic nu a mai evoluat într-o competiţie oficială din octombrie 2021, când a participat la calificările turneului ATP 1.000 de la Indian Wells (California).

Conform Agenţiei internaţionale pentru integritatea tenisului (ITIA), fostul număr 14 mondial s-a retras în iunie 2023 de pe lista jucătorilor care trebuie să răspundă obligaţiilor de testare, ceea ce l-a condamnat la o retragere anticipată.

"Unii dintre voi aţi remarcat că a trecut ceva timp de când nu am mai jucat într-un turneu şi încă sunt întrebat când voi reveni în circuit. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cu acest mesaj vreau să oficializeze lucrurile şi să-mi anunţ în sfârşit retragerea", a scris jucătorul croat în mesajul său.

Ivo Karlovic, care are în palmares opt titluri ATP, a stabilit în 2011 recordul pentru cel mai rapid serviciu din istorie, cronometrat la 251 km/h.

El este unul dintre cei şapte jucători care au depăşit 1.000 de aşi în cursul unui sezon şi îşi încheie cariera cu un total de 13.728 de aşi.

În octombrie 2015, gigantul croat (2,11 m) a doborât recordul pentru cel mai mare număr de aşi reuşiţi în carieră, dar a fost în cele din urmă depăşit de americanul John Isner în iulie 2022, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel