Superliga Romaniei S-au clarificat aspectele privind plecarea lui Chipciu la FCSB. „Au fost câteva discuții...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele celor de la „U” Cluj a oferit o serie de declarații privind posibilitatea fotbalistului Alexandru Chipciu de a semna cu echipa FCSB.



Becali îl vrea pe Chipciu, Chipciu... n-a vorbit cu nimeni despre FCSB

Radu Constantea, președintele celor de la „U” Cluj, a afirmat că nu a existat o discuție despre plecarea căpitanului Alexandru Chipciu de la formația Universității Cluj. Gigi Becali a declarat, în câteva rânduri, că și l-ar dori pe fotbalistul în vârstă de 35 de ani la campioana SuperLigii din acest sezon.

„N-am avut cu Alex Chipciu nicio discuție că ar vrea să plece. Au fost câteva discuții despre o posibilă listă de plecări, dar nu s-a pus problema să se spună că vrea să plece în vară.

El mai are contract un an, mai avem un meci de disputat și nu s-a discutat în cadrul clubului că vrea să plece”, a declarat Radu Constantea la Digi Sport Special.

Gigi Becali a afirmat că și l-ar dori pe Alexandru Chipciu în echipa FCSB-ului, doar că mutarea sa va depinde doar de fotbalistul român: „Chipciu cred că vine, nu știu... El trebuie să-și rezolve problemele lui, să renunțe la bani, nu știu ce mai are el pe acolo și vine. Eu cred că vine. Nu știu eu ce contract are Chipciu.

Am zis că da, îl vreau, am nevoie de experiența lui. Dar nu Chipciu e problema acum. Alții sunt problema. E jucător bun Chipciu, dar să vedem dacă vine.”, a spus Becali.

Kiki și Daniel Popa, primele transferuri ale lui Gigi Becali

Patronul celor de la FCSB se asigură că va face față în competițiile europene, astfel că urmărește desfășurarea a numeroase transferuri pentru consolidarea echipei, la doar câteva zile de la sfârșitul campionatului. Clubul roș-albastru i-a achiziționat deja pe David Kiki și Daniel Popa.

Primul transfer realizat de Gigi Becali îl are în vedere pe Kiki, în vârstă de 30 de ani, care a semnat contractul cu roș-albaștrii, despărțindu-se de formația lui Gică Hagi, Farul Constanța. Becali a făcut publice detaliile despre noul contract al lui Kiki, spunând, de asemenea, că actualului fotbalist al FCSB, Risto Radunovic, i-a fost propusă prelungirea contractului, cu suma de 15.000 euro pe lună. 

David Kiki a făcut parte din echipa Farului din anul 2022, reușind să câștige titlul de campioană a SuperLigii, în sezonul precedent. Fotbalistul beninez a mai jucat pentru formațiile ASM Belfort, Niort, Brest, Red Star FC și Montana. Salariul acestuia ar urma să atingă 15.000 de euro lunar.

Al doilea transfer al FCSB-ului după terminarea sezonului este Daniel Popa, fotbalistul formației Universitatea Cluj. Cu toate că actul dintre cele două cluburi nu este încă finalizat, transferul lui Popa este decis, cu precădere prin faptul că oficialii clubului „U” Cluj au declarat că Becali va achita clauza de reziliere de 300.000 de euro.

Radu Constantea a declarat că Ioan Ovidiu Sabău nu îl mai ia în calcul pe Daniel Popa la barajul împotriva Universității Craiova, atacantul având în acest moment o problemă musculară.

„La Daniel e o situație diferită, pentru că pe el nu ne putem baza în baraj, are o problemă musculară. Din punctul nostru de vedere, are o clauză de reziliere de 300.000 de euro.

FCSB s-a înțeles cu jucătorul și în această seară s-au înțeles și cluburile pentru această clauză, de 300.000. Este o pierdere. Da, e un acord de principiu. E o șansă și pentru jucător, și-a făcut datoria față de noi”, a spus Constantea, la DigiSport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel