Jocurile Olimpice S-au stabilit grupele turneelor de fotbal de la Jocurile Olimpice. Cum arată acestea după tragerea la sorți

Data publicării:
Anthony, Pexels
Anthony, Pexels

Se cunosc grupele turneelor de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Acestea au fost stabilite miercuri seară, prin tragere la sorți, la sediul Comitetului de organizare din capitala Franței.



Turneul masculin de fotbal 

Franța va evolua în aceeași grupă cu Statele Unite ale Americii și Noua Zeelandă, la turneul masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice din această vară, conform tragerii la sorți care a avut loc miercuri seară la sediul Comitetului de organizare Paris-2024, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

În total, 16 echipe vor participa la turneul masculin, 12 dintre acestea fiind deja confirmate. Ultimele patru selecționate participante la Jocurile Olimpice vor fi decise pe baza rezultatelor de la Cupa Asiei pe Națiuni Under-23, programată luna viitoare.

Primele trei clasate la turneul asiatic se vor califica direct la Olimpiada franceză, în timp ce ocupanta poziției a patra va disputa un baraj cu Guineea, reprezentanta Africii, având ca miză obținerea ultimului bilet pentru Paris.

Turneul feminin de fotbal 

La turneul feminin al Olimpiadei din 2024 vor participa 12 echipe, 10 având deja asigurată calificarea. Ultimele două locuri vor fi stabilitate prin intermediul calificărilor din zona africană.

Spania, campioana mondială en-titre, va evolua într-o grupă dificilă, din care mai fac parte selecționatele Japoniei și Braziliei, precum și o reprezentantă a Africii, în timp ce cvadrupla campioană olimpică SUA va avea ca adversare naționalele Germaniei, Australiei și o echipă africană.

Turneele de fotbal din cadrul Olimpiadei de la Paris (masculin și feminin) se vor desfășura între 24 iulie și 10 august, în șapte orașe franceze: Bordeaux, Lyon, Marsilia, Nantes, Nisa, Saint-Etienne și Paris, ambele finale fiind programate pe stadionul Parc des Princes.

Componența grupelor, în urma tragerii la sorți:

- Masculin

Grupa A: Franța, Statele Unite, câștigătoarea barajului Africa-Asia, Noua Zeelandă
Grupa B: Argentina, Maroc, Ucraina, ocupanta locului al treilea la Cupa Asiei Under-23
Grupa C: Spania, Egipt, Republica Dominicană, ocupanta locului al treilea la Cupa Asiei Under-23
Grupa D: Paraguay, Mali, Israel, ocupanta primului loc la Cupa Asiei Under-23

- Feminin 

Grupa A: Franța, Columbia, Canada, Noua Zeelandă
Grupa B: Statele Unite, Germania, Australia, ocupanta locului secund în calificările zonei africane
Grupa C: Spania, Japonia, Brazilia, ocupanta primului loc în calificările zonei africane.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel